≫ 

Zadavio ženu i devojčicu dok su dečaci spavali u drugoj sobi, pa pobegao: Jezivo ubistvo u Beču

Policija i dalje traga za ubicom

  • 2
Policija, Austrija, austrijska policija Foto: Profimedia

Austrijska policija traga za državljaninom Tunisa (49), koji se sumnjiči da je prošle srede u Beču, ubio državljanku Mađarske Renatu O. i njenu ćerku Alizu (14), dok je još dvoje dece bilo u stanu.

Tragedija se dogodila dan uoči devojčicinog 15. rođendana, a o motivima zločina se i dalje nagađa.

Austrijski mediji navode da osumnjičeni za zločin nije bio otac devojčice. Takođe, nije poznato gde je bio pre zločina. Prvi nalazi obdukcije pokazuju da su i Renata i Aliz zadavljene.

Veruje se da je zločin počinjen u sredu uveče, dok su dva mlađa sina ubijene Mađarice spavala u drugoj sobi.

Dečaci starosti 7 i 9 godina nisu čuli kako im neko ubija majku i polusestru. Spavaća soba u kojoj su majka i ćerka boravile zaključana je spolja, a veruje se da je ubica odneo ključ sa sobom i tiho napustio stan.

Istraga bi trebalo da ustanovi i ko je prvi ubijen, da li devojčica ili majka. Postoje dve verzije zločina. Jedna je da je osumnjičeni maltetirao majku i da je devojčica stradala u pokušaju da je zaštiti. Druga je da je osumnjičeni napastvovao devojčicu, te da je majka ubijena pokušavajući da spasi ćerku.

Postoji i treća verzija, a to je da je ubica, iz još neutvrđenih razloga, možda zbog ljubomore, odlučio da života liši Renatu, a ćerka je stradala jer se našla u prostoriji.

U subotu su tokom čitavog dana forenzičari bili u stanu gde se dogodio zločin.

Policija za ubicom i dalje neprekidno traga, a strahuje se da je možda i napustio zemlju.

Poseta oftalmologu otkrila ubistvo

Čudan je sled događa koji je prethodio otkriću ubistva. Naime, dečaci su u četvrtak, dan nakon ubistva, navodno bili u stanu. Kada se njihova majka nije pojavila ni u poslepodnevnim satima, dečaci su odlučili da odu do jedine žene koja bi mogla da im pomogne.

U pitanju je doktorka, oftalmolog, koja je redovno pratila jednog od dečaka, jer ima veoma loš vid.

Kako dečak nije imao zakazano, doktorka se začudila što ga vidi, pogotovo bez pratnje. Ona je pokušala majku da dobije na mobilni ali bez uspeha.

Doktorka je potom pozvala policiju, a onda je sa dečacima otišla do kuće, gde su potom i otkrivena tela.

Renata je dečake dobila u braku sa državljaninom Turske, od kojeg se razvela pre tri godine. Veruje se da dečaci uopšte nisu u kontaktu sa ocem.

U ovom trenutku nije poznato ko je otac ubijene Alize.

Video: Ovo je kuća u Batajnici u kojoj je počinjeno ubistvo i samoubistvo: Telegraf na licu mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    7. avgust 2022 | 10:39

    Naravoucenije: ako imas djecu nikada se nemoj preudati. Tako je od pamtivjeka bilo, to je zakon prirode. Jadna ta djeca, koji su to shokovi i oziljci za cio zivot.

  • Wes

    7. avgust 2022 | 09:28

    Zalostno, al dovela arapa kuci, Zivim u becu, raspustenice ili starije austrijanke nadju sebi nekog django ili Aladina finansiraju i trese ih, pa kad de nesta desi kuku lele,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA