Najnovije informacije o autobuskoj nesreći u Bugarskoj: Dvoje dece u teškom stanju

Uzroci nesreće će se dalje utvrđivati

  • 1

Dvoje dece su u teškom stanju, nakon autobuske nesreće koja se dogodila u Bugarskoj kada se prevrnuo autobus šabačkih registarskih tablica, tvrdi bugarska zvaničnica.

- Uzroci nesreće će se dalje utvrđivati,  za sada imamo vrlo malo informacija. Ono što znamo jeste da je dvoje dece u teškom zdravstvenom stanju - rekla je za BTV Sijka Mileva, glavni portparol Tužilaštva.

Među povređenima je i vozač autobusa. U vozilu je bilo skoro 50 ljudi. U njemu je, prema prvim podacima, prema spisku, prijavljeno 48 putnika.

Od primljene dece četvoro je poslato na skeniranje. Jedan od starijih povređenih ima tešku povredu noge i verovatno će biti potrebna amputacija, potvrdio je za bugarski portal NOVA, direktor Univerzitetske bolnice u Staroj Zagori, prof. Jovčo Jovčev.

Autobus šabačke registracije sa 48 dece, srpskih državljana doživeo je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, a kako je za Telegraf.rs izjavio Milomir Jevtić, autoprevoznik i vlasnik firme koja iznajmljuje autobuse, u ovoj nezgodi na sreću nema stradalih, ni teže povređenih.

On je za naš portal rekao da jedino što zna jeste da su se deca vraćala sa foklora iz Bugarske.

Prema dosadašnjim informacijama autobus prevrnuo bočno u jarak pored puta i da je prema prvim infomacijama povređeno deset osoba. Na lice mesta stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila.

Nesreća se dogodila 216 kilometara u pravcu Sofije, kod Stare Zagore, a svi putnici su državljani Srbije.

Video: Bolnica u koju su smeštena deca iz Srbije koja su povređena u prevrtanju autobusa u Bugarskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Starac Foco

    15. avgust 2022 | 00:35

    Ovi kao da nisu citali o nesreci u hrvatskoj prije 7 dana. Umjesto to da im se upecati za sva vremena u zakrzljalom mozgu on djecu pravo u smrt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA