≫ 

Ajkula napala dečaka (10), lekari morali da mu amputiraju nogu

Novi napad se desio na Floridi

  • 3
Bik ajkula Foto: Mark Conlin / Alamy / Profimedia

Ajkula je napala 10-godišnjeg dečaka koji se sa porodicom nalazio na odmoru na arhipelagu Florida Keys i nanela mu je teške povrede, javljaju američki mediji. 

Kako su potvrdili zvaničnici, dečak Džejmison Rider prevezen je helikopterom u bolnicu u Majamiju gde su lekari morali da mu amputiraju nogu ispod kolena, kako bi mu spasili život, pošto je ajkula nanela katastrofalne povrede.

"Kažu da je ajkula donela tu odluku za njega. Ali njegov život je spasen. Hvala Isuse", napisao je dečakov ujak Džošua Rajder na Fejsbuku.

Porodica je saopštila da je bik ajkula dugačka oko dva i po metra ujela dečaka za nogu. Dok je vrištao i dozivao u pomoć, otac je prišao dečaku čamcem i izvukao ga iz vode.

Helikopter koji je odvezao dete stigao je na lice mesta manje od sat vremena posle incidenta, a zvaničnici nisu objavili detalje o napadu.

Napadi da ljude su u poslednje vreme učestali u ovom delu Sjedinjenih Američkih država, ali stručnjaci tvrde da je većina napada posledica "zamene identiteta", tj. da ajkule ujedaju ljude jer ih pomešaju sa svojim uobičajenim plenom.

Video: Jedna stvar mu je spasila život: Ajkula napala čoveka dok je ronio i lovio ribu

(Telegraf/Yahoo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐋

    16. avgust 2022 | 02:17

    Glupa teorija o,,zameni identiteta,,tj.zameni plena. Jednostavno ajkule napadaju ljude sa namerom da ih ubiju i pojedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA