≫ 

Incident u Albaniji: Sa ruskim i ukrajinskim pasošima pokušali da uđu u fabriku oružja, 2 vojnika povređena

Ministarstvo je navelo da je troje stranih državljanina privedeno, a da su dvojica povređenih vojnika pod nadzorom lekara u u Tirani

  • 3
Albanska policija Foto: Profimedia/AFP

Ministarstvo odbrane Albanije saopštilo je da su dvojica vojnika koja su čuvala Vojni kombinat u Gramšu povređena u pokušaju da zaustave tri strana državljanina sa ruskim i ukrajinskim pasošima da uđu u taj objekat, javlja Reporteri a prenosi Kosovo-online.

Ministarstvo je navelo da je troje stranih državljanina privedeno, a da su dvojica povređenih vojnika pod nadzorom lekara u u Tirani.

"U Vojnom kombinatu u Gramšu večeras se dogodio incident. Tri državljanina sa ruskim i ukrajinskim pasošima pokušala su da uđu u fabriku. Odmah su reagovali službenici koji su čuvali postrojenje, ali su tokom pokušaja zaustavljanja troje stranih državljana povređena dva naša vojnika, koji su pod nadzorom lekara u traumatološkoj bolnici u Tirani. Strani državljani su zadržani od strane nadležnih organa, a istraga se nastavlja kako bi se rasvetlile okolnosti incidenta", saopštilo je Ministarstvo odbrane Albanije.

Od troje stranih državljanina oduzeta je fotografska oprema, a fotografije fabrike su snimljene na mikročipovima. Motivi zbog kojih su privedeni došli u pogon u Gramšu još nisu poznati.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite saopštilo je da su povređeni vojnici u stabilnom stanju i da su bili izloženi nadražujućem gasu. Njima je ukazana neophodna medicinska pomoć, navodi se da su stabilnog stanja i bez akutnih problema sa trovanjem, preneo je albanski ABC njuz.

Albanski "Top kanal" prenosi da su tri vojnika povređena i da je jedna u ozbiljnom stanju. Dodaje se i da zbog toga što im je bačena hemikalija u oči, postoji rizik da će ostati bez vida, pa su prebačeni u bolnicu u Tirani.

"Top kanal" dodaje da je trojicu Rusa uhapsila policija, a za četvrtim se traga.

U toj fabrici su se nekada pravili ruski "kalašnjikovi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    21. avgust 2022 | 09:31

    Ma da, interesantna je Rusima ta fabrika koja je nekada pravila AK 47, a sada radi na demontaži oružja. Kakva je ovo navlakuša.

  • Siptari horde sa kavkaza

    21. avgust 2022 | 09:06

    Cuj arnauti imaju fabriku oruzja verovatno decije igracke proizvode

  • Nikolas

    21. avgust 2022 | 08:46

    PROVIDNO !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA