≫ 

Srpkinju sa posebnim potrebama u Beču silovao Avganistanac: Njegova odbrana je sramna

Avganistancu preti od jedne do 10 godina zatvora

  • 4
Policija, Austrija, austrijska policija Foto: Profimedia

Državljanin Avganistana (48) uhapšen je zbog sumnje da je u Beču silovao Srpkinju sa posebnim potrebama. On ju je, kako navode tamošnji mediji, oteo u tržnom centru i odveo u stan svoje prijateljice u kojem ju je napao. 

- Devojka je tog dana bila sa svojim ocem u tržnom centru, a da ne bi stavila masku, on ju je ostavio da sedi na klupi ispred dok uđe na nekoliko minuta u prodavnicu. Kada se posle pet minuta vratio, nje nije bilo, pa je pozvao svog sina i počeli su da je traže - navodi se u optužnici, a prenosi Der Standard: "Za to vreme, zapravo, Avganistanac je video devojku, prišao joj je i pozvao je da pođe sa njim u stan. Do stana su krenuli metroom, prešli u autobus, a kada su ušli unutra, on ju je svukao i imao seks sa njom".

Posle napada, on ju je vratio u tržni centar metroom.

- Sa ocem sam pregledao svaki kutak, zvali smo poznanike i pitali da li ih je možda srela i otišla sa njima. Odjednom se pojavila iz pravca metroa, a kada ju je otac pitao gde je bila i zašto nije čekala na klupi, ćutala je. Imao sam utisak da se postidela, a onda mi je prišla i počela da šapuće na uvo. Rekla je da je otišla sa čudnim čovekom do jednog stana, da su se tu svukli i da joj je on nešto uradio, a onda ju je istim putem vratio nazad. Odmah sam otišao u policiju i prijavio šta se desilo - ispričao je njen brat.

On je sa sestrom dan nakon napada otišao do tržnog centra i ona je prepoznala svog napadača. Kada ih je ugledao, počeo je da beži.

- Kada nas je video, počeo je da beži. Pratio sam ga da bih ga slikao i pomogao policiji da ga nađe. Zaustavio sam i patrolni auto, a kada su policajci prišli osumnjičenom, rekao je : "Nisam imao seks sa devojkom".

Avganistanac je potom uhapšen, a u izjavi koju je dao sudu negirao je napad.

- Žena mi je sama prišla u centru, da sam znao da ima posebne potrebe, ne bih ni razgovarao sa njom. Otišli smo u park gde sam je zagrlio. Ako sam je poljubio, sudija, odsecite mi usta. Ako sam je pipnuo prstima odsecite mi prste - rekao je on.

Sudija ga je potom pitao kako je moguće da je njegova sprema "završila" na njenom donjem vešu, na šta je on odgovorio da je doživeo orgazam jer ju je grlio.

- Prirodno je da doživite orgazam kada grlite nekoga pet ili šest minuta. Devojka me je pratila po prevozu od tržnog centra do stana, a moja prijateljica me je pitala zašto sam sa devojkom koja ima probleme, tek tada sam to primetio. Kada sam je sutradan video u tržnom centru ona mi je tražila dva evra, dao sam joj 20 evra, a onda je ona pričala sa čovekom koji je besno krenuo ka meni, pa sam počeo da bežim - rekao je on.

Saslušana je i Srpkinja koja je, prema rečima veštaka Tanje Guserl, sposobna da opiše šta se dogodilo.

- Ona usled svog stanja nema svest o opasnosti, niti osećaj stida. Veoma je pasivna osoba, ako bi je neko zamolio da dođe, verovatno bi to uradila. Osim toga, njeno stanje je jasno prepoznatljivo i običnim građanima - rekla je ona.

Avganistancu preti od jedne do 10 godina zatvora.

BONUS VIDEO:

Video: Užas u Ukrajini: Majka dozvolila da joj siluju decu, sve snimala pa prodavala snimke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • U prolazu

    21. avgust 2022 | 12:59

    Teško je nama koji smo obrazovani, pametni, a kamoli mentalno hendikepiranim u ovo strašno doba. Jadan otac sta ga snadje, ali usud ...

  • Crni

    21. avgust 2022 | 13:34

    Šta će Avganistanci u Beču? Naprimali ste ih niko ništa neradi a još dobijaju stan,hranu,pare i šta se očekivali od njih????

  • Dante

    21. avgust 2022 | 13:32

    Terajte ga nazad, tamo gde je došao! To je njemu najveća kazna! Steuergelder za njega🚾

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA