Putin: Vodićemo politiku koja odgovara našim interesima

On je istakao da je želja da se živi po sopstvenoj volji, ne dozvoljavajucći spoljni diktat, deo genetskog koda Rusa

  • 8
Vladimir Putin, Redžep Tajip Erdogan Foto: Tanjug/AP

Rusija će, kao moćna i nezavisna sila na svetskoj sceni voditi samo onu politiku koja odgovara njenim fundamentalnim interesima, poručio je večeras ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju povodom Dana državne zastave.

On je istakao da je želja da se živi po sopstvenoj volji, ne dozvoljavajucći spoljni diktat, deo genetskog koda Rusa.

- Rusija je moćna, nezavisna svetska sila. Mi smo čvrsti u tome da na međunarodnoj areni vodimo samo onu politiku koja odgovara fundamentalnim interesima Otadžbine - rekao je Putin.

Naglasio je da je ruska zastava, podignuta pre više od tri veka na prvom ruskom ratnom brodu, ostala simbol Rusije u teškim periodima njene istorije - pod Petrom Velikim u fazi formiranja Ruskog carstva, na ratištima Prvog svetskog rata i u kontradiktornim, teškim vremenima drastičnih promena 1990-ih.

- Danas je trobojnica čvrsto ušla u život građana kao sastavni deo ruske državnosti, simbol jedinstva naroda, njegove privrženosti otadžbini, spremnosti da brani nacionalne interese - dodao je.

Putin je izrazio uverenje da će zastava Rusije zauvek ostati sveti simbol za sve generacije građana zemlje, "da će ih inspirisati na podvig, radna dostignuća, osvajanje novih visina u nauci, kulturi i sportu i izazivati osećaj ponosa na svoju otadžbinu".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA