Lepa Ešli ubijena u svojoj bašti, 7 godina nakon što je ubijen i njen brat: Nije bila nameravana meta napada

Hitna pomoć je požurila da je spase, ali je ubrzo u bolnici proglašena mrtvom

  • 1
Ashley Dale Foto: Privatna arhiva

Ešli Dejl (28) ubijena je sedam godina nakon što je njen brat ubijen u sličnim okolnostima - kako se navodi, ona nije bila "nameravana meta". 

Ešli je ubijena u svojoj bašti u Liverpulu, nešto posle ponoći u nedelju, 21. avgusta.

Napadači su upali kroz njena ulazna vrata i "neselektivno" pucali na Ešli u više navrata, otkrila je policija.

Policija je tretirala pucnjavu kao ciljani napad, ali je rekla da Ešli nije bila osoba koju su pokušavali da ubiju, piše Mirror.

Hitna pomoć je požurila da je spase, ali je ubrzo u bolnici proglašena mrtvom.

- Ešli je tamo uglavnom živela sama, a ono što znamo u ovom trenutku je da su ulazna vrata nasilno otvorena. Iz vatrenog oružja je tada više puta neselektivno ispaljeno unutra. Ešli je bila unutra, uživajući u subotnjoj večeri, i pogodio ju je jedan od tih hitaca. To se pokazalo fatalnim uprkos svim naporima policije, a zatim i hitne pomoći da je spasu - rekao je šef istrage za Liverpool Echo.

Brat stradao sedam godina ranije

U istrazi je došlo do novog otkrića - pokazalo se da je Ešlin mlađi brat, Luis Djun (16) takođe ubijen u pucnjavi u kojoj je došlo do greške identieta, 2015. godine.

Luis je šetao kanalom Lids-Liverpul kada su ga braća Pol i Džon Martin i njihov saučesnik Džejk Kalšou zamenili za člana rivalske bande.

Trio je pogrešio zamenivši nevinog tinejdžera za čoveka koga su pokušavali da napadnu jer je imao sličnu "kovrdžavu kosu".

Ubice, koji su dileri droge, osuđeni su na 88 godina zatvora u novembru 2016. nakon što je Luis umro od posledica  ranjavanja godinu dana ranije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA