Džonson u Kijevu sa Zelenskim: Obećao dodatnu vojnu pomoć

Britanski premijer pohvalio je Ukrajinu zbog njenog "nesalomivog" otpora

  • 18
Boris Džonson, Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson obećao je danas dodatni paket vojne pomoći Ukrajini tokom posete Kijevu, gde se sastao s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim na Dan nezavisnosti Ukrajine.

Kako se navodi u saopštenju iz Džonsonovog kabineta, paket od 63,5 miliona dolara uključivaće 2.000 dronova kako bi se ukrajinskoj vojsci omogućilo da bolje prati i cilja ruske snage, preneo je Rojters.

- Velika Britanija nastaviće da bude uz naše ukrajinske prijatelje. Verujem da Ukrajina može i da će pobediti u ovom ratu - napisao je na Tviteru Džonson.

Britanski premijer pohvalio je Ukrajinu zbog njenog "nesalomivog" otpora, kako je rekao, ruskoj invaziji i poručio da sada nije vreme za unapređenje "slabog plana za pregovore".

Boris Džonson, Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

- Ovo nije vreme za napredovanje nekog slabašnog plana za pregovore - rekao je Džonson na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Zelenskim i obećao da će Velika Britanija i saveznici Ukrajine stajati "rame uz rame" sa Kijevom i ukrajinskim narodom.

Džonsonu je ovo četvrto putovanje u Ukrajinu ove godine, a treće od početka ruskog napada 24. februara, navodi Rojters.

Video: Zelenski upozorio Ukrajince: Ne nasedajte na provokacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. avgust 2022 | 17:10

    OVO JE SVAKAKO I RAT PEGAVACA PROTIV PRAVOSLAVNE RUSIJE U UKRAJINI POSTO SU ONI GENOCIDAN NAROD KOJI JE POBIO 100 MILIONA LJUDI SIROM SVETA!!!! JA VERUJEM DA CE IH RUSIJA NAGRADITI DO KRAJA GODINE I DA CE IM SE SVE VRATITI KAO BUMERANG !!!! VREME JE !!!!

  • Oki

    24. avgust 2022 | 17:11

    Eto ko ratuje čist dokaz....glavni akter rata London......ako na dnu okeana vidite dve ribe da se svadjaju...znajte da je Englez u blizini

  • MN CG

    24. avgust 2022 | 17:26

    Evo sada treba da bude jasno Ukrajincima ko je kriv za rat Ukrajine i Rusije.A nesamo kiriv nego ko zeli Ukrajinu na koljena. Daju oruzje da se upijaju pravoslavna braca medusobno . Zele Rusiju da pobijede ali da nedaju zivote njihovih drzavljana . Amerika i Engleska zavadaju drzave da bi se otarasili starog naoruzanja i da bi imali vlast nad tim drzavama. Ukrajini treba za primjer samo da se sjete gdje god su se umijesali ginuli su civili . Moju zemlju su bombardovali zato samo sto nasa vojska nije ubijala civile a da se oslobode osiromasenog uranijuma.I sad povacano oboljevanje od karcinoma kod djece i odraslih .Svako vece svaka majka treba da se Bogu moli da budu kaznjeni oni koji su krivi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA