≫ 

Još američkih kongresmena stiže večeras na Tajvan

Tenzije u Tajvanskom moreuzu i celom azijsko-pacifičkom regionu porasle su nakon posete Tajpeju predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi

  • 6
Kina Tajvan moreuz Foto: Tanjug/AP

Druga grupa američkih kongresmena stići će na Tajvan večeras, što će biti treća takva poseta američkih zvaničnika ostrvu ovog meseca, izvestila je danas tajvanska zvanična Centralna novinska agencija.

Agencija u izveštaju nije navela imena kongresmena koji dolaze, preneo je Rojters.

Kako je navedeno, oni će stići američkim vojnim avionom na aerodrom Songšan u centru Tajpeja i sutra će se sastati sa predsednicom Tajvana Caj Ing-Venom.

Tenzije u Tajvanskom moreuzu i celom azijsko-pacifičkom regionu porasle su nakon posete Tajpeju predsedavajuće Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, 2. i 3. avgusta, što je izazvalo oštre kritike Kine.

Peking je više puta upozoravao Vašington da će uzvratiti ako Pelosi, koja zauzima treće mesto u hijerarhiji američke administracije, poseti Tajvan.

Kineska vojska je nakon toga, 4. avgusta, započela vežbe velikih razmera, uključujući lansiranje raketa u šest oblasti oko Tajvana.

Potom je Tajvan posetila delegacija američkih kongresmena, kao i guverner američke države Indijana Erik Holkomb.

Video: Pelosi odgovorila na reakcije iz Kine: Nisu se bunili kad su muškarci dolazili u posetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • M-48

    25. avgust 2022 | 18:58

    Znači videli da im u Ukrajini ne ide kako su se nadali pa rešili da započnu novii rat. Ne može Amerika da funkcioniše bez rata jer joj se cela privreda zasniva na proizvodnji i prodaji oružja. Čudi me da ne znaju ko se mačem igra od mača i strada.

  • Nikolas

    25. avgust 2022 | 17:44

    AMERIKA I ENGLESKA BICE ZEMLJA PROLETERSKA !!!

  • Nikolas

    25. avgust 2022 | 17:33

    AMERI GURAJU PRST U OKO ZMAJU !!! BICE JOS NEVIDJENE VATRE !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA