Telo Stivena Hofenberga nađeno u stanju raspadanja: Imao omikron, bio mrtav u stanu bar nedelju dana?

Jedan od bliskih saradnika Džefrija Epstajna pronađen mrtav

  • 0
Policija, Amerika, Saobraćaj Foto: Unsplash

Stiven Hofenberg, jedan od bliskih saradnika i mentor Džefrija Epstajna, i nekadašnji vlasnik New York Post-a preminuo je u 77. godini.

Policija je ušla juče u njegovu kuću u Konetikatu, nakon što ih je nazvao zabrinuti prijatelj. Beživotno telo Hofenberga pronašli su u spavaćoj sobi u stanju raspadanja. Veruje se da je bio mrtav najmanje nedelju dana.

Uzrok smrti i dalje je nepoznat, ali navodno ne postoji znaci nasilja na njegovom telu.

Telo je bilo u toliko lošem stanju da će patolozi vršiti identifikaciju uz pomoć zuba.

Hofenberg je postao poznat 1990-ih sa svojom skandalima opterećenom kompanijom Towers Financial Corp, firmom koju je vodio sa Epstajnom uz pomoć koje je prevario 200 žrtava za oko 460 miliona dolara.

U zatvoru je proveo 18 godina, a nakon što je izašao na slobodu, postao je prijatelj sa Epstajnovim žrtavama i čak im je pomogao da se bore protiv njega.

Nedavno dobio koronu

Hofenberg je u poslednje vreme živeo sam u stanu u Derbiju. Njegov "nestanak" prijavila je Marija Farmer, žena koja je prva prijavila Epstajna policiji.

Marija je rekla da je Hofenbergu dijagnostifikovan omikron pre oko mesec dana i da se teško oporavljao.

Hofenberg je veoma poznat u Njujorku, a svet ga zna kao čoveka koji je pokušao da spasi New York Post bankrotstva 90-ih godina prošlog veka, kao i po tome što je bio veoma blizak sa Epstajnom.

Ranije je otkrio da se kretao u istim kao i Tramp. Za Washington Post je 2019. godine rekao da je „Donaldova gomila bila moja gomila, znate?“

U jednom trenutku je zakupio ceo sprat Trampovog tornja, leteo je privatnim avionima i bio je stalni član njujorške društvene scene.

Godine 1993. uložili je milione u New York Post kako bi ga spasao. Novine mu je u očaju prodao Piter Kalikou, još jedan milioner i stalni član njujorške društvene scene koji je taj mediji doveo do finansijske propasti.

U martu 1993. godine, nakon samo tri meseca, iz kompanije ga je izbacio Abraham Hiršfeld, kojeg je sam Hofenberg uveo u priču zbog "dubokog džepa", pošto je njegova imovina bila zamrznuta usred istrage o prevari.

Epstajn nikada nije optužen, ali se pretpostavlja da je od toga zaradio milione.

Govoreći 2019, Hofenberg je za Washington post rekao da je Epstajn bio taj koji je osmislio šemu za koju je proveo godine u zatvoru.

- Mislio sam da je Džefri najbolji prevarant na dve noge. Talenat, harizma, genije, kriminalni mozak. Imali smo plan koji je mogao da zaradi mnogo novca. Nazvali smo ga Ponzi - rekao je, nazivajući Epstajna "arhitektom“ prevare.

Angažovao je Epstajna 1987. godine, plaćajući mu 25.000 dolara mesečno.

Ponzi šema je bila deo Hofenbergovog nastojanja da kupi aviokompaniju Pan Am; Hofenberg je kupio dve kompanije za životno i zdravstveno osiguranje, čije je račune opljačkao da bi napumpao svoje bilanse.

Ideja nije uspela, ali on je nastavio da krade novac sa računa osiguravajućih kompanija, tako uzimajući novac od ljudi koji su verovali da imaju zdravstveno i životno osiguranje kada im je bilo potrebno.

Hofenberg je pisao čekove za školarinu svoje ćerke, a takođe je plaćao privatni avion novcem kompanije.

Zatim su proširili prevaru na prodaju obveznica, obećavajući visoke prinose koji nikada nisu bili ostvareni.

- Ja to zovem prometom. Podižete dolar ovde, plaćate dolar tamo. Epstajn je bio briljantan u ovome - rekao je u svom intervjuu 2019.

Godine 1988. dao je Epstajnu zajam od 2 miliona dolara koji nikada nije vraćen. Sedam godina kasnije izjasnio se krivim za prevaru investitora sa 420 miliona dolara i otišao u zatvor na 18 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA