Kijev odobrava moreplovcima radna putovanja u inostranstvo: To bi moglo da olakša transport žitarica

U skladu sa vanrednim stanjem koje je na snazi u Ukrajini muškarcima od 18 do 60 godina uglavnom je zabranjeno da napuštaju zemlju zbog ratnog sukoba sa Rusijom

  • 0
brod, trgovački brod ilustracija Foto: Pixabay/Melani Marfeld

Moreplovcima na trgovačkim brodovima će biti dozvoljeno da napuste Ukrajinu ukoliko dobiju odobrenje od svog lokalnog vojnog administrativnog organa, što bi moglo da olakša transport žitarica iz ukrajinskih luka, izjavio je danas ukrajinski premijer Denis Šmihal i potvrdio da je ovu odluku danas odobrila vlada u Kijevu.

Promena propisa se odnosi na muške članove posade morskih i rečnih brodova, kao i na studente koji bi trebalo da prođu praktičnu obuku, dodao je on, prenosi Rojters.

Ova odluka će verovatno ublažiti manjak mornara sposobnih i voljnih da se priključe posadama brodova koji ulaze ili izlaze iz Ukrajine radi izvoza žitarica preko međunarodno dogovorenih koridora.

U skladu sa vanrednim stanjem koje je na snazi u Ukrajini muškarcima od 18 do 60 godina uglavnom je zabranjeno da napuštaju zemlju zbog ratnog sukoba sa Rusijom, ali takva zabrana se ne primenjuje za žene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA