≫ 

Sukobi u Libiji: Najmanje 23 mrtvih i 87 ranjenih u uličnim borbama u Tripoliju

Suparničke strane su intenzivno razmenjivale vatru, a čulo se i nekoliko detonacija

  • 2
Libija, Tripoli, sukobi

Foto: Tanjug/AP

Najmanje 23 ljudi je ubijeno, a 87 je ranjeno u uličnim borbama u Tripoliju, saopštilo je večeras libijsko ministarstvo zdravlja.

Ono što se još zna, to je da je među ubijenima i 17 civila.

Intenzivne ulične borbe sukobljenih libijskih frakcija izbile su tokom protekle noći u prestonici Tripoliju i trajale su tokom dana.

Suparničke strane su intenzivno razmenjivale vatru, a čulo se i nekoliko detonacija.

Poslednjih nekoliko nedelja oko glavnog grada Libije grupisale su se i koncentrisale suprotstavljene oružane frakcije, a sukobi u centru Tripolija eskalirali su zbog pokušaja uspostavljanja kontrole nad libijskom vladom, potvrdili su očevici izveštaču Rojtersa.

Libija, Tripoli, sukobi

Foto: Tanjug/AP

Na slikama i video snimcima koji su objavljeni na mrežama vide se vojna vozila kako jure ulicama, borci koji pucaju i lokalno stanovništvo koje pokušava da ugasi požare.

Glavni poilitički sukob u Libiji vodi se između vlade nacionalnog jedinstva u Tripoliju sa Abdulhamidom al-Dbeibom na čelu i rivalske frakcije koju predvodi Fati Bašagom, a koju podržava parlament sa sedištem na istoku zemlje.

- Ovo je užasno. Moja porodica i ja nismo mogli da spavamo noćas zbog sukoba. Buka je bila toliko velika i zastrašujuća. Bili smo budni za svaki slučaj da moramo brzo da napustimo kuću. To je jeziv osećaj - rekao je Abdulmenam Salem, stanovnik centralnog dela Tripolija.

Misija Ujedinjenih nacija u Libiji izrazila je zabrinutost zbog okršaja.

Video: Sva druženja Sarkozija i Gadafija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA