Šolc kritikovan zbog nenošenja maske u vladinom avionu za Nemačku: Ponovo uvedene dodatne korona mere

Sredinom jula ublažene su korona mere koje se odnose na vladine avione u Nemčkoj. Od tada do danas nije postojala obaveza nošenja maski, već je ova mera bila na nivou preporuke

  • 1
Olaf Šolc Foto: Tanjug/AP

U nemačkim avionima kojima se voze visoki vladini zvaničnici ponovo je obavezno nošenje maski, nakon što je u javnosti procurio simak sa leta kancelara Olafa Šolca i vicekancelara Roberta Habeka tokom putovanja u Kanadu. Dva visoka zvaničnika tokom putovanja nisu nosili maske, a ovaj potez izazvao je velike kritike među građanima.

- S obzirom na debatu koja je poslednjih dana pokrenuta u javnosti, odlučeno je da je nošenje maski tokom letova ponovo obavezno. Pravilo PCR testiranja i dalje ostaje na snazi - saopštio je portparol nemačke Vlade.

Sredinom jula ublažene su korona mere koje se odnose na vladine avione u Nemačkoj. Od tada do danas nije postojala obaveza nošenja maski, već je ova mera bila na nivou preporuke, piše Bild.

Na fotografijama koje su procurile u javnost vidi se kako kancelar i vicekancelar, sede blizu novinara koji su sa njima bili na pomenutom letu, a dok su razgovarali nisu na licu imali zaštitnu masku.

Prema najnovijim korona merama maske su obavezne na svim redovnim letovima za i iz Nemačke.

Video: Zašto je novi kancelar robot za Nemce? Olaf Šolc dolazi na čelo vlade u najtežem trenutku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    29. avgust 2022 | 18:47

    DA DA NAJVIŠE KORONE IMA U AVIONIMA, I TO NA VISINI OD PET I SEDAM HILJADA METARA. ŠOLCA U APS POD HITNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA