Uhapšena Srpkinja u Nemačkoj: Skrivala se 19 godina od vlasti, uhvaćena kada je pokušala da ukrade telefon

Marina K. je tražena godinama, udala se u međuvremenu i promenila prezime. Ostalo joj je da odsluži 1.839 dana zatvorske kazne, što je više od pet godina.

  • 3
nemačka policija, policijski motocikl Foto: Pixabay

Marina K. (61) iz Srbije uhapšena je u Hanoveru u Nemačkoj nakon što je pokušala da ukrade mobilni telefon od Nemca (43). Kada je uhapšena, utvrđeno da je već trebalo da bude u zatvoru i da se 19 godina skrivala od vlasti.

Kako navode nemački mediji, nakon hapšenja je ustanovljeno da je Marina K. osuđena na 12 godina robije zbog pokušaja pljačke u kojoj je jedna osoba preminula.

- Marina K. je dugo bila na poternici. Uhvaćena je kada je pokušala da ukrade telefon na stanici u Hanoveru. Naime, proverom identiteta uhapšene žene ustanovljeno je da je nju Okružni sud u Dortmundu (NRV) 2003. godine osudio na 12 godina zatvora zbog pokušaja pljačke koji je rezultirao smrću - piše nemački Bild i dodaje da se srpska državljanka 19 godina uspešno skrivala od vlasti.

Marina K. je tražena godinama, udala se u međuvremenu i promenila prezime. Ostalo joj je da odsluži 1.839 dana zatvorske kazne, što je više od pet godina.

Portparol savezne policije rekao je da "Još uvek nije jasno zašto nije odslužila punu kaznu". Marina je nakon hapšenja odvedena u zatvor.

Protiv nje je sada u toku i novo suđenje za pokušaj krađe i ilegalni boravak u Nemačkoj.

Video: Žena krade novine: Da li uzima da čita ili ih koristi za nešto drugo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gastarbajter

    30. avgust 2022 | 21:40

    Nešto ovde nije jasno,kako se udala i promenila podatke ako je na poternici,za venčanje su potrebna stara dokumenta,za promenu prezimena takođe...????????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA