≫ 

Majka pronašla sina mrtvog u kupatilu: Još jedna žrtva opasnog TikTok izazova

Popularni, ali i veoma opasni "Blackout" izazov podrazumeva da osoba zadrži dah do tačke gubitka svesti

  • 3
Leon Brown

Foto: Porodična arhiva

Tinejdžera Leona Brauna majka je pronašla mrtvog u kupatilu u njihovom domu u Škotskoj. Lorin Kiting je novinarima otkrila da je njen sin učestvovao u opasnom internet izazovu koji se širi društvenim mrežama, a koji je u žargonu nazvan "Blackout Challenge".

- Jedan Leonov drug mi je rekao da se moj sin sa prijateljima dogovorio da učestvuju i opasanom izazovu za koji su čuli preko društvene mreže Tik Tok. Moj Leon je želeo da to prvi proba. Mislim da niko od njih nije bio svestan koliko je to opasno, sve im je delovalo kao šala - kaže Lorin.

Majka dodaje da joj je drug njenog sina rekao da su svi mislili da se on šali i da će uskoro da se osvesti.

- To se na žalost nije dogodilo, tada su shvatili da nešto nije u redu - kaže ona.

Popularni, ali i veoma opasni "Blackout" izazov podrazumeva da osoba zadrži dah do tačke gubitka svesti dok se sve vreme snima kamerom. Lorin kaže da je tek nedavno saznala za ovaj izazov i to zbog slučaja Arčija Batersbija, koji je takođe nedavno preminuo zbog ovog izazova.

Arči Batersbi je nakon ovog izazova pretrpeo "razorno" oštećenje mozga, a početkom ovog meseca isključen je sa aparata. Dvanaestogodišnji dečak je bio u komi otkako ga je majka u aprilu pronašla bez svesti u njihovom domu u Eseksu.

Archie Battersbee

Na isti način preminuo je i mali Arči Foto: Profimedia/PA Images / Alamy

 

Lorin kaže da nikada nije ni sanjala da bi njen sin mogao da doživi istu sudbinu kao Arči. Ona je apelovala na druge roditelje da vode računa o svojoj deci i da ih upozore na posledice ovog izazova.

- Njihovi životi nisu vredni lajkova ili bilo čega drugog - kaže ona.

Lorin kaže da je njen sin bio najsrećniji i najzabavniji dečak na svetu, piše Mirror.

- Bio je kao klovn u svom odeljenju, voleo je da zasmejava druge. Njemu je sve uvek bila šala. Svima nam je bio sve na svetu - kaže neutešna majka.

Ona dodaje da je nakon smrti svog sina otišla na društvenu mrežu TikTok i u pretragu ukucala "blackout Challenge", ono što je ugledala, kaže da ju je zaprepastilo.

Leon Brown

Lorin je neutešna zbog smrti svog sina Foto: Instagram/lauryn_keating

 

Nakon što je nekoliko dece preminulo zbog ovog izazova oglasili su se i čelnici TikTok-a. Oni su u saopštenju naveli da su uveli mere kako bi sprečili korisnike da dele video klipove sa ovim izazovima, a takođe je uvedena opcija da svi mogu da prijave objave sa ovim opasnim izazovom.

U međuvremenu su sa ove društvene mreže uklonjeni svi klipovi sa ovim izazovom.

Leonovi prijatelji su se prošle nedelje oprostili od svog voljenog druga puštanjem belih balona u nebo.

Video: Deco, jel volite brzu vožnju? Tinejdžeri skakali kao pomahnitali tokom vožnje u zabavnom parku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    1. septembar 2022 | 17:32

    Tik tok zlo!!Dozvoljen svakav sadrzaj,devojcice gole,komentarisu muskarci u zrelim godinama koji imaju porodice,porodice zanemarene,oni bulje u telefon, naravno rodjena zena mu nije interesantna jer eksplicitni sadrzaj koji gleda i mogućnost komentarisanja istog a iza skrivenog profila,pruza mu neku vrstu moći koju u stvarnom zivotu nema...fuj!

  • Dragan

    1. septembar 2022 | 17:50

    DVanajstogodišnji dečak bolje da misli na devojke, a ne da se bavi ovakvim glupostima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA