≫ 

Zelenski: Rusija vodi energetski rat, žele da unište normalan život svakog Evropljanina

- Ove zime, Rusija priprema odlučujući udarac u energetskom sektoru. Jedino će veća kohezija pomoći u borbi protiv toga - kazao je Zelenski

  • 63
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je Rusiju da vodi energetski rat i pozvao Evropu da pokaže veće jedinstvo.

- Rusija ovih dana pokušava još više da poveća energetski pritisak na Evropu. Isporuka gasa kroz Severni tok je potpuno obustavljena. Rusija želi da uništi normalan život svakog Evropljanina, u svim državama našeg kontinenta  - rekao je Zelenski u videoporuci večeras.

Prema njegovim rečima, cilj je oslabiti i zastrašiti zemlje u Evropi, prenosi Ukrinform.

- Gde to ne može da uradi konvencionalnim oružjem, Rusija koristi energiju kao oružje. Ove zime, Rusija priprema odlučujući udarac u energetskom sektoru. Jedino će veća kohezija pomoći u borbi protiv toga - kazao je Zelenski, prenosi Tanjug.

On smatra da Evropljani treba bolje da koordinišu kontramere i da pokažu veću solidarnost kao i da istovremeno povećaju pritisak na Rusiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 321...

    4. septembar 2022 | 08:46

    Moraće jednog dana da objasni svom narodu odakle mu silni milioni koje ima. Mali, majušni, komičar iz Ukrajine nije mogao da zaradi ni stoti deo tog bogatstva. Sav je u znaku dolara, preziva se Zelenski, oblači se u zeleno, a narod gine.

  • Драган

    4. septembar 2022 | 09:01

    Мржња је опасна болест .То је главна карактеристика фашиста ,и особа које не поседују ништа што краси људски род.То је оно што се зове САТАНА!Најискреније жалим дрогирану украјинску омладину што губи своје младе животе слушајући САТАНУ- Бајдена и Зеленског .

  • Ce

    4. septembar 2022 | 10:05

    Ko kome uveo sankcije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA