Šta znači ovaj odgovor Bajdena? Upitali su ga da li Rusija treba da bude stavljena na "crnu listu"

Američki Senat je ranije jednoglasno odobrio neobavezujuću rezoluciju kojom se američki državni sekretar Entoni Blinken poziva da proglasi Rusiju za "državu sponzora terorizma" zbog njenih akcija u Ukrajini, Čečeniji, Gruziji i Siriji

  • 15
Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da Rusija ne bi trebalo da bude proglašena državom sponzorom terorizma, na čemu insistira Ukrajina.

Na pitanje izveštača iz Bele kuće da li bi Rusija trebalo da bude proglašena državom sponzorom terorizma, Bajden je kratko odgovorio: "Ne", preneo je Rojters.

Ranije je američki Senat, gornji dom Kongresa, jednoglasno odobrio neobavezujuću rezoluciju kojom se američki državni sekretar Entoni Blinken poziva da proglasi Rusiju za "državu sponzora terorizma" zbog njenih akcija u Ukrajini, Čečeniji, Gruziji i Siriji, podseća Sputnjik.

Predstavnički dom, donji dom Kongresa, usvojio je ranije sličnu meru, ali ovlašćenje da se neka država odredi kao sponzor terorizma ima samo Stejt department.

Ranije je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov izjavio da će moguća realizacija američke inicijative da se Rusija proglasi za sponzora terorizma dovesti do najoštrijih uzvratnih mera Moskve.

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. septembar 2022 | 09:28

    BILI BI PAMETNIJE DA ZAPAD SMANJI NIVO PATOLOSKE RUSOFOBIJE I KINOFOBIJE KAKO SVET NEBI GURNULI U NESTO STO SE ZOVE APOKALIPSA!!!!!! ZAPAD MORA DA SHVATI DA NEMOZE VISE DA VLADA SVETOM A NATO AGRESOR DA OSVAJA!!!

  • Zlatko🦄🦄

    6. septembar 2022 | 09:35

    Cuj ove fasiste zaboravili sta su oni radili u svijetu

  • Zoran

    6. septembar 2022 | 09:34

    Bajden bi trebao da prizna da je Rusija vojna i energetska velesila i može joj se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA