Dečak (13) četiri meseca živeo sam u prljavštini i bez grejanja: Dnevno je jeo samo žitarice

Policija je otkrila da dečak živi sam u aprilu prošle godine nakon anonimne dojave Gradskom veću Dandija u Škotskoj

  • 0
Zlostavljanje deteta, silovanje, dečak Foto-ilustracija: Shutterstock

Trinaestogodišnji dečak je pronađen kako živi sam više od četiri meseca u lošim uslovima.

Dečak nije imao adekvatan pristup hrani ili grejanju tokom zime i spavao je na prljavom dušeku. Nakon što je spašen, ispostavilo se da je preživljavao na činijama žitarica.

Tada je ustanovljeno da je zdravstvena radnica Mišel Vilijamson dozvoljavala dečaku da živi sam na imanju.

Na sudu je rečeno da je Vilijamsonova, majka devetoro dece, izgubila posao zbog incidenta i da je sada nezaposlena, piše Mirror.

Šerif Džon Raferti joj je naredio da odradi 165 sati neplaćeno i uputio ju je škotskim ministrima da procene njenu podobnost za rad sa decom.

- Smatram da je ovo veoma ozbiljno. To je trajalo od decembra 2020. do 27. aprila 2021. Za to vreme, 13-godišnje dete je bilo ostavljeno samo u kući koja je bila prljava i koja je imala neadekvatno grejanje. Ne znam kako je neko mogao da dozvoli da se ovo nastavi u tako dugom vremenskom periodu - rekao je.

Policija je otkrila da dečak živi sam u aprilu prošle godine nakon anonimne dojave Gradskom veću Dandija u Škotskoj.

Uprkos uslovima u kojima je dečak bio ostavljen, socijalni radnici nisu izrazili nikakvu drugu zabrinutost u vezi sa Vilijamsonovom ili decom o kojoj se stara.

Vilijamsonova je nastavila da radi kao zdravstveni asistent u privatnoj firmi nakon hapšenja, ali je otpuštena nakon što je osuđena.

- Dete je jelo tri činije žitarica dnevno. Kuća je bila u zapuštenom stanju, prljava, sa radnom pločom pretrpanom neopranim činijama i tanjirima na kojima je bila buđ - rečeno je na sudu.

Kada je nakon anonimne dojave došla policija, vrata je otvorilo dete, koje im je nagovestilo da je razlog što je samo kod kuće to što je optužena otišla u radnju. Dečak je kasnije priznao policji da živi sam jer je Vilijamsonovoj i njenom partneru bio "potreban prostor".

- Hrane je bilo malo, samo nekoliko konzervi i paket testenina. Svuda je ležao prljav veš, a dupli dušek u dnevnoj sobi imao je prljavu posteljinu. Bilo je hladno i neprijatno - rečeno je na sudu.

Ime deteta nije rečeno iz pravnih razloga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA