"Moja baka je rekla da je tuga cena koju plaćamo za ljubav": Vilijam se na poseban način oprostio od Elizabete

U petak je novi kralj dodelio Vilijamu titulu princa od Velsa, koju je prethodno sam nosio

  • 0
Princ Vilijam Foto: Tanjug/AP

Britanski princ Vilijam rekao je da će odati počast uspomeni na svoju baku, kraljicu Elizabetu, podržavajući svog oca kralja Čarlsa III.

- Moja baka je rekla da je tuga cena koju plaćamo za ljubav. Sva tuga koju ćemo osećati u idućim nedeljama biće dokaz ljubavi koju smo osećali prema našoj izvanrednoj kraljici. Odaću počast uspomeni na nju tako što ću podržavati svog oca, kralja, na svaki mogući način.

Čarls (73) je zvanično proglašen novim britanskim monarhom na ceremoniji ranije danas nakon što je automatski nasledio svoju majku nakon njene smrti u četvrtak.

Vilijam (40), koji je sada prestolonaslednik, rekao je da je kraljica bila uz njega u mojim najsrećnijim trenucima.

- I bila je uz mene u najtužnijim danima mog života… Znao sam da će ovaj dan doći, ali proći će neko vreme dok stvarnost života bez bake ne postane istinska - dodao je.

U petak je novi kralj dodelio Vilijamu titulu princa od Velsa, koju je prethodno sam nosio.

Vilijamova supruga Kejt je dobila je titulu princeze od Velsa, koju je poslednja nosila Čarlsova prva, pokojna supruga Dajana.

Princ Hari i njegova supruga Megan pridružili su se princu Vilijamu i supruzi Kejt kako bi pogledali cveće i poruke ostavljene ispred dvorca Vindzor nakon smrti kraljice Elizabete.

Ovo je prvi put da su viđeni tako blisko zajedno, otkako su Hari i Megan napustili svoje kraljevske dužnosti i preselili se u Sjedinjene Države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA