Delovi Ukrajine navodno ostali bez struje nakon granatiranja: Oštećena brojna infrastruktura

Guverner Harkovske regije rekao je da je nestalo struje i vode u nedelju na nekim područjima kad je u ruskim napadima pogođena infrastruktura

  • 10
Harkov, Ukrajina Foto: ДСНС України

Veliki delovi istočne Ukrajine ostali su bez struje večeras, izjavili su ukrajinski zvaničnici.

Zvaničnici severoistočne regije Harkov i regija Donjeck i Sumi na istoku zemlje, preneli su informaciju o navodnom nestanku električne energije na društvenim mrežama.

Novinari agencije Franc pres javili su da nema struje ni u Kramatorsku, gradu koji se takođe nalazi na istoku Ukrajine. Guverner Harkovske regije rekao je da je nestalo struje i vode u nedelju na nekim područjima kad je u ruskim napadima pogođena infrastruktura.

- Ruski okupatori pogodili su ključnu infrastrukturu u gradu i regiji Harkov. U nekoliko naseljenih središta nema snabdevanja električnom energijom ili vodom. Požari su izbili na mestima gde su se dogodili ovi napadi - rekao je on.

"Ruske snage takođe su pogodile energetsku infrastrukturu u središnjoj ukrajinskoj regiji Dnjepropetrovsk, prekinuvši snabdevanje strujom u nekoliko gradova", rekao je guverner te regije.

- Neki gradovi i naselja su bez struje. Rusi su pogodili energetsku infrastrukturu. Ne mogu se pomiriti s porazima na bojnom polju - napisao je Valentin Rezničenko na Telegramu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemunac

    11. septembar 2022 | 22:56

    Nema struje cela Harkovska oblast. U poslednji 30 min vise od 300 krstareci raketa je ispaljeno iz crnog mora.

  • 😳

    12. septembar 2022 | 08:28

    NATO u blato

  • Mare

    12. septembar 2022 | 08:59

    Nece ni kod nas biti struje a nismo u ratu. Kao i u celoj evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA