Misteriozno preminuo još jedan Putinov blizak saradnik: Urednik se gušio u kolima tokom službenog puta

Vladimir je pao u nesvest nekoliko minuta nakon što je predložio njihovoj grupi da pronađu neko lepo mesto na kom bi mogli da odmore i ručaju.

  • 9

Još jedan bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina preminuo je ove nedelje, ovog puta od navodnog šloga dok je bio na poslovnom putu u selu Roščino na dalekom istoku Rusije.

Vladimir Nikolajevič Sungorkin (68), bio je glavni urednik ruskih državnih novina "Komsomolskaja pravda".

Prema pisanju lista, Sungorkin je preminuo "iznenada" nakon što je pokazao znake "gušenja" tokom putovanja u sredu.

- To se dogodilo iznenada, ništa nije nagoveštavalo da će doći do fatalnog ishoda. Bili smo u selu Roščino. Vozili smo se, već smo krenuli ka Habarovsku, planirali smo da danas uveče stignemo, a odatle da se uputimo nazad za Moskvu. Sve je bilo dobro - rekao je njegov kolega koji je sa njim bio na poslovnom putu.

Prema rečima kolege, Vladimir je pao u nesvest nekoliko minuta nakon što je predložio njihovoj grupi da pronađu neko lepo mesto na kom bi mogli da odmore i ručaju, piše MSN.

- Tri minuta kasnije Vladimir je počeo da se guši. Izveli smo ga na svež vazduh, već je bio bez svesti. Ništa nije pomoglo. Doktor koji je obavio prvi pregled rekao je da je očigledno u pitanju moždani udar - napisao je njegov kolega.

Vladimirova smrt je poslednja u nizu misterioznih smrti Putinovih bliskih ljudi koji su preminuli od početka sukoba u Ukrajini.

Nedavno je prijavljeno da je Ivan Pekorin, direktor Korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika, poginuo nakon navodnog "pada s čamca" u Vladivostoku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZoxiNS

    15. septembar 2022 | 12:43

    Ne sme covek vise ni da umre u Rusiji, a da ne optuze Putina za to. 🤦‍♂️

  • Mica

    15. septembar 2022 | 12:23

    U Rusiji je za Putina 75% gradjana i svi su oni Putinovi najbliži prijatelji da bliži ne mogu biti i siromašni i bogati.

  • Perestrojka

    15. septembar 2022 | 20:34

    Vlado lagano Staljinovim stopama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA