≫ 

Očekuje se da će se Putin obratiti naciji u vezi sa predstojećim referendumima

Ostaje nepoznato šta će Putin reći u govoru

  • 15
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin planira da se posebno izjasni o referendumima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, saopštili su izvori u Kremlju.

Tri izvora bliska predsedničkoj administraciji rekla su agenciji RBC da bi Putin mogao da se obrati građanima već u utorak, 20. septembra. Ostaje nepoznato šta će Putin reći u govoru.

Za sada nema zvanične potvrde za takve izveštaje. Rečeno je i da bi se ruski ministar odbrane Sergej Šojgu takođe mogao obratiti naciji uveče 20. septembra.

Ranije danas, šef DNR Denis Pušilin zatražio je od Putina da razmotri pitanje ulaska regiona u sastav Rusije ukoliko stanovnici DNR glasaju da se njihov region pridruži Rusiji na referendumu.

Pre toga je saopšteno da će referendum o pristupanju Donjecke Narodne Republike Rusiji biti održan 23-27. septembra. Slični referendumi će se održati u LNR i Hersonskoj oblasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    20. septembar 2022 | 16:36

    Do sada je bila specijalna operacija, posle referenduma kreće rat. Jer Putin neće dozvoliti napad na Rusiju, jer će se Donjec Lugansk biti Rusija.. 💪💪💪

  • Super Brundo

    20. septembar 2022 | 17:28

    Imali su Ukrajinci Minski sporazum i trebali su da ga se drze.Po tom sporazumu su Donjeck i Luganjsk imali autonomiju ali u sklopu Ukrajine.Nesto kao plan Z4.Sad ce da ostanu bez Donjecka, Luganjska, Hersona i Zaporozja jer su dopustili da Amerikanci misle umesto njih.Kako ce da vrate te oblasti kad se proglase delom Rusije?Nikako.Odmah bi se upotrebilo nuklearno oruzje, bilo takticko ili stratesko.

  • Stariji Pančevac

    20. septembar 2022 | 16:44

    Normalno je očekivati da će glasači glasati za otcepljenje od Ukrajini ,i 99,99 procenata tražiti priključenje majčici Rusiji ! No , mene zanima kako će glasati ovi na liniji frontu ,jer će Ukrajinska vojska biti " fer " i pustiti da glasačka kutija prošeta linijom frnta , i da se potpišu u glasački spisak !!??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA