≫ 

Medvedev: I nuklearno oružje može da se koristi za zaštitu Rusije

On je dodao da će Donbas i druge teritorije posle referenduma i pristupanja Rusiji biti značajno ojačane ruskim oružanim snagama

  • 52
Dmitrij Medvedev Foto: Tanjug/AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev dozvolio je upotrebu nuklearnog oružja za zaštitu Rusije i teritorija koje ona bude priznala.

- Donbas i druge teritorije nakon referenduma i pridruživanja Rusiji biće značajno ojačane oružanim snagama Ruske Federacije, ne samo mogućnosti mobilizacije, već i bilo koje rusko oružje, uključujući strateško nuklearno oružje, može da se koristi za njihovu zaštitu - poručio je Medvedev.

Referendumi o pridruživanju Rusiji na ukrajinskim teritorijama pod ruskom kontrolom - Donjecku, Lugansku, Zaporožju i Hersonu - biće održani od 23. do 27. septembra.

- Rusija je objavila da se za takvu zaštitu mogu koristiti ne samo mobilizacione sposobnosti, već i svako rusko oružje, uključujući strateško nuklearno oružje i oružje zasnovano na novim principima  - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

On je rekao da Zapad mora da shvati da je "Rusija izabrala svoj put" i da "ne treba da nas plaše pričama o NATO udaru na Krim".

- Hiperzvuk garantovano može mnogo brže da dostigne ciljeve u Evropi i Sjedinjenim Državama. Zapadni establišment, svi građani NATO zemalja moraju da shvate da je Rusija izabrala svoj put, nema povratka - poručio je on na Telegramu.

Da podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin naredio je juče delimičnu mobilizaciju, a potvrđeno je da će 300.000 rezervista biti pozvano.

Putin je takođe zapretio i korišćenjem nuklearnog oružja, rekavši da "to nije blef".

Video: Snimak Vladimira Putina kada proglašava delimičnu mobilizaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71🐒

    22. septembar 2022 | 12:07

    Drugacije se nemoze protiv nato fasista

  • Poludeli

    22. septembar 2022 | 11:52

    Ljudi mesto da pricaju o miro oni o nuklearnom ratu!

  • Bole

    22. septembar 2022 | 12:06

    Rusi nikoga nisu napali oni se brane od fasista. Imaju Rusi iskustva u ratovanju sa Napoleonom i hitlerom. Danasnje demokrate to su fasiti, to je normalnim ljudima jasno ko dan i noc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA