≫ 

Profesor preko Fejsbuka terao đake da mu šalju nage slike: Tvrdio da mu je profil hakovan, pa priznao zločin

Kada je dečak odbio da mu pošalje fotografije Nik mu je napisao da je jako nestrpljiv i da oseća da ga dečak iskorišćava

  • 1
Nastavnik pedofil Nik Klejton Nick Clayton Foto: Merseyside Police

Profesor srednje škole Nik Klejton iz Velike Britanije osuđen je na 20 meseci zatvora, zbog uznemiravanja dece preko društvenih mreža. On je preko poruka na Fejsbuku molio učenike da mu pošalju fotografije na kojima su nagi.

Na suđenju u Liverpulu saopšteno je da je Nik kontaktirao najmanje 131 učenika, uglavnom iz Južne Azije.

U ovim razgovorima su učestvovali 12-godišnji dečak iz Kambodže, 13-godišnjak iz Indonezije, dete od 14 godina sa Filipina i 16-godišnjak sa Šri Lanke. On ih je podmitio poklonima, a zatim je od njih zahtevao da mu pošalju svoje nage fotografije.

- Imaš kameru na telefonu, sada je na tebe red - napisao je Nik jednom od đaka.

Kada je dečak odbio da mu pošalje fotografije Nik mu je napisao da je jako nestrpljiv i da oseća da ga dečak iskorišćava, piše Daily Mail.

Nik je u oktobru 2017. godine uhapšen na aerodromu kada je sleteo u Veliku Britaniju.

Iako se u početku poricao krivično delo, braneći se da mu je hakovan profil, on se kasnije na suđenju izjasnio krivim po tri tačke optužnice, dve zbog uznemiravanja dece i jednu za pokušaj podsticanja na seksualnu eksploataciju deteta.

On je osuđen na 20 meseci zatvora, upisan je u registar seksualnih prestupnika, a moraće da plati i novčanu naknadu žrtvama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mia

    23. septembar 2022 | 06:47

    Koji glup zakon covjek zlostavljao djecu i na kraju izlazi tako brzo iz zatvora sto ce opet uraditi drugoj djeci samo na drugi nacin jer ce bit oprezniji.Ne razumem zakone.Dilerima daju dozivotne a pedofilima je oprosteno gdje je tu zakon?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA