≫ 

Abramovič dočekao Britance na letu iz Rusije: Igrao ključnu ulogu u njihovom oslobađanju?

Uradio je puno za nas i ne možemo da mu zahvalimo dovoljno za to. On je legenda i zahvalan sam mu za sav trud, rekao je jedan od petorice oslobođenih Britanaca

  • 7
Ukrajina rat Britanci plaćenici sud Donjeck Aiden Aslin Shaun Pinner Ajden Aslin Šon Piner, Roman Abramovič Foto: Profimedia/Sputnik/Konstantin Mihalchevskiy/Sergey Karpuhin

Jedan od petorice Britanaca, koji su oslobođeni iz zarobljeništva, rekao je da ih je na letu iz Rusije za Saudijsku Arabiju dočekao bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, Roman Abramovič.

U intervjuu za The Sun, Džon Harding je rekao da se Abramovič predstavio Šonu Pineru, dok je Harding razgovarao sa pomoćnicom Abramoviča. Tokom razgovora rekla mu je da j Rus odigrao "ključnu ulogu" u njihovom oslobađanju, prenosi Sky News.

Ukrajina rat Britanci plaćenici sud Donjeck Aiden Aslin Shaun Pinner Ajden Aslin Šon Piner Ejden Aslin i Šon Piner u ruskom zarobljeništvu Foto: Profimedia/Sputnik/Konstantin Mihalchevskiy

Harding je navodno oslobođen u sredu zajedno sa Pinerom, Ejdenom Aslinom i još dvojicom Britanaca. Oni su u Britaniju sleteli u četvrtak rano ujutru.

- Šon je dugo razgovarao sa njim o fudbalu, dok sam ja pričao sa njegovom pomoćnicom. Rekla je da je Roman odigrao ključnu ulogu u našem vraćanju kući. Prilično je neobično misliti da je on umešan, a ja ne bih mogao ni da vam kažem ko je gledajući u njega - rekao je Harding.

Roman Abramovič, mirovni pregovori Turska, rat u Ukrajini Foto: Profimedia/Sergey Karpuhin / Sputnik

On je dodao da Abramoviča Ukrajinci puno cene, kao i Britanci.

- Uradio je puno za nas i ne možemo da mu zahvalimo dovoljno za to. On je legenda i zahvalan sam mu za sav trud - rekao je Harding.

John Harding Harding tokom sukoba u Ukrajini Foto: Georgian National Legion

Porodica Pinera rekla je da je Britanac dobro raspoložen i da se raduje "odresku i čaši crnog vina" nakon oslobađanja.

Sud u samoproglašenoj Donjeckoj republici osudio je Pinera i Aslina na smrtnu kaznu u julu.

Obojica su živeli u Ukrajini već nekoliko godina i služili su u njenim redovnim snagama kada je izbio sukob.

Da podsetimo, ovo nije prvi put da se Abramovič spominje od početka sukoba u Ukrajini.

On je nekoliko puta učestvovao i u mirovnim pregovorima između Kijeva i Moskve, a snimljen je i tokom razgovora Rusije i Ukrajine u Turskoj.

Video: Snimak Vladimira Putina kada proglašava delimičnu mobilizaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA