Bugari snimali PIN kodove na bankomatima: Postavljali specijalne uređaje po Solunu, ubrzo uhapšeni

Osumnjičeni su u otvor za karticu bankomata postavili mehanizam za krađu podataka

  • 0
Bankomat Foto: Pixabay

Dvojica bugarskih državljana, članova kriminalne organizacije koja se bavila prikupljanjem podataka o bankovnim karticama, uhapšena su na području u predgrađu Soluna, javlja Katimerini.

Osumnjičeni su u otvor za karticu bankomata postavili mehanizam za krađu podataka, kao i plastični poklopac sa kamerom, koji su pričvrstili na gornje plastično kućište bankomata kako bi snimili PIN koji je korisnik kartice uneo.

Policija je, nakon pritužbe, utvrdila da su počinioci u periodu od 16. do 18. septembra ove godine u bankomate ekspozitura banaka postavili tri takva mehanizma, čime su presretnuti podaci o najmanje 665 bankovnih kartica, koje su poništene na vreme od strane ekspozitura banaka, uz izbegnutu štetu koja bi premašila novčani iznos od 665.000 evra.

Uhapšeni će biti krivično gonjeni, a reč je o strancima od 51 i 36 godina koji su optuženi za zločinačko udruživanje, prevaru, teško delo kompjuterske prevare i ometanje rada informacionih sistema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA