≫ 

Kadirov traži od Putina da upotrebi nuklearno oružje, besan je što su Rusi izgubili Liman

Nakon što je izneo niz optužbi na račun generala koji se danas sa svojim jedinicama povukao sa položaja, Kadirov je rekao da misli da je vreme da Putin upotrebi nuklearno oružje

  • 54
Ramzan Kadirov Foto: Tanjug/AP

Lider Čečenije Ramzan Kadirov optužio je generala-pukovnika Aleksandra Lapina, kojeg je Putin letos odlikovao, za gubitak strateškog grada Liman u Ukrajini.

Kadirov se oglasio na svom Telegram kanalu nedugo nakon što je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su povukli snage iz Limana i otišli na "povoljnije položaje".

Kadirov je naveo da je Lapin za odbranu Limana rasporedio mobilisane jedinice iz Luganske oblasti i druge jedinice, ne obezbeđujući pri tome njihovu koordinaciju i isporuku municije. Naveo je i da je premestio svoj štab u Starobilsk u oblasti Luganska, koji je još uvek relativno daleko od linije fronta.

- Nije strašno što je Lapin netalentovan. Strašno je to što ima podršku na vrhu. Da se ja pitam, uzeo bih mu čin, uzeo bih mu nagrade i poslao bih ga na front sa puškom u ruci da krvlju spere svoju sramotu - naveo je Kadirov.

On je pozvao Putina da "preuzme drastične mere" i da uvede ratno zakonodavsko u pograničnim regionima i da upotrebi nuklearno oružje slabije moći.

Video: Putin zvanično pripojio četiri ukrajinske teritorije

(Telegraf.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    1. oktobar 2022 | 17:37

    A sta sta se desava u pravu je,nas jašu tako 30 god,rasturili na Jugoslaviju,pa se prebacili na Srbiju,niko ne spominje Jugoslaviju,nego kao Ukrajina i teritorijalni integritet,a sad im se vraća taj bumerang i nista drugo,eto to je,a da ne pričam o SSSR,koji su isto rasturili,pa bi sad i Rusiju,pa nije Rusija Srbija i Jugoslavija,a Kadirovu svaka čast i pokazao se ko pravi lider i smekercina

  • Lord

    1. oktobar 2022 | 17:32

    Bolesnik, nije ni svestan šta bi bilo kad bi upotrebio nuklearno oružje...

  • vlada

    1. oktobar 2022 | 18:30

    Koji problem sa mozgom imaju ljudi kada pozivaju na nuklearni rat? Pomisle li na posledice uopste?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA