Poljanski: Francuska napravila skandal na sastanku SB UN, Kuprijanovu nije dala da govori

U SB UN je u petak na inicijativu Rusije, održan sastanak o situaciji sa napadima na gasovode Severni tok 1 i Severni tok 2

  • 6
Zgrada UN, Ujedinjene Nacije, Njujork

Foto: Shutterstock

Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN saopštio je danas da je Francuska, koja predsedava Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, napravila, kako je rekao, "skandal" na sastanku SB UN, ne dozvoljavajući zvaničnom predstavniku Gasproma Sergeju Kuprijanovu da govori.

U SB UN je u petak na inicijativu Rusije, održan sastanak o situaciji sa napadima na gasovode Severni tok 1 i Severni tok 2, javili su ruske agencije a prenosi Tanjug.

Kuprijanov je održao prezentaciju i na kraju sastanka želeo je da iznese svoje komentare na ono što je čuo, ali mu stalni predstavnik Francuske Nikola de Rivera nije dao takvu priliku, navodi ruska agencija.

- Kraj sednice pomutio je skandal u koji je umešan predsedavajući sastanku, stalni predstavnik Francuske Nikola de Rivera. Pošto je, očigledno, izgubio živce zbog neubedljivih kritika zapadnog tabora u vezi sa našim pristupom, kršeći sve norme i prakse Saveta bezbednosti, on nije dozvolio portparolu Gasproma Sergeju Kuprijanovu, koji je bio pozvan na događaj kao izvestilac, (posebno mu se zahvaljujem na učešću i veoma korisnom izlaganju), da odgovori na nekorektne optužbe na račun te kompanije", napisao je Poljanski na Telegramu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    2. oktobar 2022 | 08:46

    POTREBNA JE NOVA ZGRADA OUNA KOJA NIJE U VLASNISTVU AMERA I NATO AGRESORA!!!

  • Savet bezbednosti,UN

    2. oktobar 2022 | 08:25

    I ostale organizacije sve su u sluzbi nato katolickih fasista

  • Hogar

    2. oktobar 2022 | 06:24

    DIVERZIJU JE IZVRSILA AMERIKA..NJOJ JE TO ODGOVARALO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA