Turisti zarobljeni na aerodromu u Kini, uveden lokdaun: Naoružani čuvari ne dopuštaju im da napuste područje

Iznenadni lokdaun zbog 61 novog slučaja korona virusa uveden je u tom području u sredu ujutru, rekle su lokalne vlasti

  • 4
Kina korona virus Foto: Tanjug/AP

Čuvari u zaštitnim odelima sa puškama u rukama snimljeni su na aerodromu u Kini u trenutku uvođenja lokdauna, dok su besni turisti vikali na njih.

Aerodrom u kineskoj provinciji Junan stavljen je u lokdaun u sredu ujutru, a putnicima je zabranjeno da napuste to područje.

Na snimcima na društvenim mrežama vide se čuvari u zaštitnim odelima i sa puškama u rukama, kako guraju nazad masu ljudi koja je prisiljena da ostanu na aerodromu.

Besni putnici su vikali na čuvare nakon što su bili primorani da ostanu unutar terminala.

Iznenadni lokdaun zbog 61 novog slučaja korona virusa uveden je u tom području, rekle su lokalne vlasti, prenosi Independent.

Ovaj potez je bio očigledan pokušaj da se zaustavi širenje virusa dok tenzije rastu uoči partijskog kongresa kasnije ovog meseca. Očekuje se da će predsednik Si Đinping na predstojećem samitu obezbediti treći mandat na vlasti.

Đinping, kako se izveštava, čvrsto drži pod kontrolom slučajeve kovida dok se približavaju značajni oktobarski izbori u Kini.

Kina se drži stroge "nulte kovid" strategije, u okviru koje su čitali gradovi bili u lokdaunu mesecima u pokušajima da se istrebe infekcije.

Do lokdauna na aerodromu došlo je nakon što je Kina prijavila 273 nova kovis slučaja u sredu ujutru, prenosi Daily mail.

Virus je prijavljen u 27 provincija, uključujući Junan.

- Potrošio sam više od 1.000 evra za dvočasovnu turu po aerodromu. Ostao sam be reči - napisao je na društvenoj mreži jedan od putnika nakon što je njegov let prizemljen.

Mnoga područja širom zemlje pojačavaju mere predostrožnosti protiv virusa zbog nedavne epidemije, preneo je The Telegraph.

Prema Telegraphu, turisti u zemlji su se takođe oglasili na društvenim mrežama da se žale na iznenadno zatvaranje, a neki su platili stotine za posetu regionu.

Istog dana stanovnicima teritorije Sinđan zabranjeno je da napuštaju područje zbog porasta slučajeva.

Video: Kim Džong Un nosi mrtvački kovčeg, jedini je bez maske, a kovid hara: Snimak o kom bruji planeta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😱

    6. oktobar 2022 | 20:58

    Da li je moguće da nacija koja je izgradila veliki zid, zabranjeni grad, napravili barut bude toliko ograničena i veruje u ove budalaštine? I maloj deci je jasno da je ovo samo disciplinovanje, dresura, nacije da ih još više potlače.

  • Narod

    6. oktobar 2022 | 21:02

    Posto su drva?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA