Zelenski: Vratili smo više od 500 kvadratnih kilometara teritorije u Hersonskoj oblasti

Nakon kontraofanzive ukrajinske snage su ponovo zauzele hiljade kvadratnih kilometara teritorije od početka septembra, a ruski vojnici se povlače na mnogim linijama fronta

  • 19
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da ukrajinska vojska ubrzano vraća sve više teritorija, posebno na jugu zemlje, u trenutku kada se unutar Rusije čuju kritike na račun vojnog rukovodstva zbog načina na koji vodi ovaj rat, prenosi Rojters.

Zelenski je u video obraćanju u četvrtak saopštio da su snage Kijeva samo u oktobru ponovo zauzele više od 500 kvadratnih kilometara teritorije i desetine naselja u južnoj Hersonskoj oblasti.

- Uspeha ima i na istoku. Doći će sigurno dan kada ćemo izveštavati o uspesima i u Zaporoškoj oblasti, na jugoistoku Ukrajine, u onim oblastima koje okupatori još uvek kontrolišu - rekao je ukrajinski predsednik.

Nakon kontraofanzive ukrajinske snage su ponovo zauzele hiljade kvadratnih kilometara teritorije od početka septembra, a ruski vojnici se povlače na mnogim linijama fronta, prvo na severoistoku, a od početka ove nedelje i na jugu Ukrajine, prenosi Rojters.

Video: Komandant ukrajinske brigade provozao najmoderniji ruski tenk koji je zarobio lično

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    7. oktobar 2022 | 08:26

    AMERI I NATO SU VRATILI DEO TERITORIJE U UKRAJINI !!! TO JE NJIHOV RAT PROTIV RUSIJE !!! SLAVA RUSIJI!!!!

  • Realno

    7. oktobar 2022 | 08:19

    Mnogo smesno ubiste ih ,a oni osvoili sta su hteli,sad se povukli,a vi kao vratli. Sa cime? Stapom i kanapom amera i anglosaxonaca.

  • Zlatko

    7. oktobar 2022 | 08:55

    Puna podrska Ukrajini u pravednom ratu za slobodu svoje države i naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA