≫ 

Kremlj se oglasio o napadima na Kijev

"U pitanju je deo specijalne operacije"

  • 10
Rusija portparol Kremlja Dmitri Dmitry Peskov Foto: Profimedia/Sputnik/Sergey Guneev

"Udari na Ukrajinu se odvijaju u okviru specijalne operacije, moramo sačekati komentare ruskog Ministarstva odbrane", rekao je Dmitrij Peskov, portparol predsednika Ruske Federacije komentarišući niz napada na prestonicu i druge gradove u Ukrajini.

Svetski mediji u ponedeljak ujutru počeli su da izveštavaju o eksplozijama u Kijevu i Kijevskoj oblasti, a pod raketnim napadima su bili i Harkov, Odesa, Dnjepropetrovsk, Lavov i Lavovska oblast, Ivano-Frankovsk, Ternopoljsk, Hmeljnicki, Konotop, Rivne i Poltava.

Osim toga, kancelarija ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog izvestila je o napadima na energetske objekte u Zaporožju, Vinici, Sumi i Žitomiru.

Zelenski je rekao da vazdušni napadi ne prestaju širom Ukrajine. Nakon eksplozija u nekim područjima nije bilo struj i vode.

- Sve se ovo dešava u okviru specijalne vojne operacije, a što se tiče ovih udara, onda, naravno, treba da sačekamo komentare Ministarstva odbrane i da uputimo pitanja konkretno Ministarstvu odbrane - rekao je Peskov novinarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Den

    10. oktobar 2022 | 11:58

    Potpuno ocekivana i razumna reakcija Rusije, nakon NELEGITIMNOG i NIČIM IZAZVANOG napada Ukrajinaca na Krimski Most

  • Činjenice

    10. oktobar 2022 | 12:39

    Dosta im je Rusija i do sada titrala ja*ca umesto da im uništi svu ifrastrukturu za dopremanje oružja kako bi prestalo ovo krvoproliće za Američke interese. Nikad Rusi ne bi udarili na Ukrajinu da se Amerika nije umešala i od 2014. pretila Ruskoj bezbednosti.

  • 534

    10. oktobar 2022 | 12:31

    Ja bi se sad pravio na budalu pa bi rekao da ukrajinci sami sebe raketiraju. Da rusi nemaju više raketa i da to nije ruska vojska uradila. Sa budalama moraš na isti način kao i oni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA