≫ 

Putin zapretio Ukrajini: Odgovor će biti oštar ako se nastave napadi na Rusiju

Putin je rekao da su ruske trupe zadale ogroman udarac energetskim, vojno-komandnim i komunikacionim objektima u Ukrajini

  • 31

Rusija će oštro odgovoriti ako ukrajinske vlasti nastave da organizuju terorističke napade, rekao je Vladimir Putin na sednici Saveta za bezbednost.

On je istakao da se vlasti Kijeva nalaze iza eksplozije na Krimskom mostu.

- Podaci forenzičkih i drugih ispitivanja, kao i operativni podaci ukazuju da je eksplozija 8. oktobra teroristički akt. Teroristički napad sa ciljem da se uništi ruska civilna kritična infrastruktura. Takođe je očigledno da su naručioci, organizatori i izvršioci terorističkog napada ukrajinske specijalne službe - rekao je Putin.

Pored toga, ruski lider je optužio Ukrajinu za akte nuklearnog terorizma - granatiranje nuklearke Zaporožje i pokušaje sabotiranja nuklearne elektrane Kursk.

- Specijalne službe Ukrajine izvele su i tri teroristička napada na nuklearku Kursk, u više navrata podrivajući visokonaponske vodove elektrane. Kao rezultat trećeg takvog napada, tri takva voda su oštećena odjednom. Preduzetim merama, šteta je otklonjena u najkraćem mogućem roku, bilo kakve ozbiljne posledice nema - rekao je on.

Ruski lider je govorio i o pokušajima ukrajinskih vlasti da dignu u vazduh jednu od deonica gasovodnog sistema Turskog toka.

- Ako se pokušaji terorističkih napada na našoj teritoriji nastave, odgovor Rusije će biti oštar i istih razmera kao i pretnje Rusiji. U to niko ne treba da sumnja - zapretio je Putin.

Putin je rekao da su ruske trupe zadale ogroman udarac energetskim, vojno-komandnim i komunikacionim objektima u Ukrajini.

- Jutros je, na predlog Ministarstva odbrane i prema planu ruskog Generalštaba, lansirano masovno vazdušno, pomorsko i kopneno visoko precizno oružje velikog dometa protiv energetskih, vojnih komandnih i komunikacionih objekata Ukrajina - rekao je Putin na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti.

Video: Eksplozije izazvale razaranja u centru Kijeva: Snimci sa lica mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor🐪

    10. oktobar 2022 | 13:19

    Samo ostro neka znaju skim imaju posla

  • Zoran

    10. oktobar 2022 | 13:00

    Nas je Amerika bombardovala bez razloga uništavala nam infrastrukturu i ubijala civile a Ukrajina to radi jednoj vojnoj sili broj jedan u Svetu i misli da prođe nekažnjeno,teško da će tako biti.

  • Смедеревац

    10. oktobar 2022 | 12:23

    Шта их више питаш !! Рокај бреее

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA