"Ovo je još jedna demonstracija Putinove brutalnosti": Bajden pozvao Rusiju da odmah prekine s napadima

Očekuje se da će se predsednik SAD pridružiti sastanku sa liderima G7 u utorak, gde će se obratiti i ukrajinski predsednik Zelenski

  • 20
Džo Bajden i Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da ruski raketni udari koji su rano jutros pogodili Kijev i druge gradove u Ukrajini "još jedna demonstracija potpune brutalnosti Putinovog ilegalnog rata protiv ukrajinskog naroda".

- Ovi napadi samo dodatno pojačavaju našu posvećenost da budemo uz narod Ukrajine onoliko dugo koliko je potrebno - napisao je Bajden u saopštenju u ponedeljak.

On je zatim dodao da će "uporedo sa njihovim saveznicima i partnerima, nastaviti da nameće troškove Rusiji zbog njene agresije".

-  Pozivamo Putina i Rusiju na odgovornost za njena zverstva i ratne zločine i pružaćemo podršku ukrajinskim snagama da brane svoju zemlju i svoju slobodu. Ponovo pozivamo Rusiju da odmah prekine ovu ničim izazvanu agresiju i ukloni svoje trupe iz Ukrajine - rekao je Bajden.

Očekuje se da će se predsednik SAD pridružiti sastanku sa liderima G7 u utorak, gde će se obratiti i ukrajinski predsednik Zelenski.

Video: Putin: Sledi jak odgovor na ukrajinsku terorističku akciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dobro je da

    10. oktobar 2022 | 19:06

    amerika nije bila brutalna u srbiji, iraku, vijetnamu, siriji, avganistanu, koreji, somaliji ...

  • Dend

    10. oktobar 2022 | 19:15

    Slažem se sa Bajdenom kad ih je svet pozvao da prekinu napade i kako su oni prestali sa napadima u Iranu, Libiji, Siriji, Jemenu, Avganistanu, Srbiji . . .

  • 534

    10. oktobar 2022 | 19:00

    Dok Bajden daje ovu izjavu Amerika bombarduje Jemen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA