≫ 

Nemac osumnjičen za otmicu male Medlin Meken optužen za silovanje dece

Kancelarija državnog tužilaštva iz Braunšvajga objavilo je da je optuženi osoba koja je istraživana u vezi sa nestankom tada trogodišnje Britanke Medlin Meken u Portugalu 2007. godine

  • 0
Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Nemačko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 45-godišnjeg muškarca za polne zločine koje je navodno počinio u Portugalu od 28. decembra 2000. do 11. juna. 2017. Reč je o osobi koja već služi zatvorsku kaznu i osumnjičena je za nestanak britanske devojčice Medlin Meken.

Kancelarija državnog tužilaštva iz Braunšvajga objavilo je da je optuženi osoba koja je istraživana u vezi sa nestankom tada trogodišnje Britanke Medlin Meken u Portugalu 2007. godine.

- Optuženi se tereti po tri tačke teškog silovanja i dve tačke polnog zlostavljanja dece - navodi kancelarija državnog tužilaštva.

- Istraga nestanka Medlin Meken se nastavlja - navodi kancelarija i dodaje da "zbog istrage ne može dati više informacija o dosadašnjim nalazima". Kancelarija savezne kriminalističke policije i kancelarija državnog tužilaštva u Braunšvajgu pozvali su javnost da pomogne u istrazi slučaja Medlin Meken.

Negira upletenost u nestanak

Osuđeni zlostavljač dece i trgovac narkoticima Kristijan Brukner, koji služi zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog silovanja žene u regiji Algarve u Portugalu, u kojoj je Medlin nestala 2007., identifikovan je kao zvanični osumnjičeni u slučaju Meken u aprilu.

Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Time je portugalsko državno tužilaštvo prvi put identifikovalo osumnjičenog u slučaju Meken otkako su 2007. za nestanak devojčice bili osumnjičeni njeni roditelji, koji su naknadno oslobođeni sumnje.

Brukner (45) negira upletenost u nestanak Medlin, koja je bila odvedena iz svog krevetića dok je porodica letovala u Portugalu. Brukner je u zatvoru od 2019. zbog silovanja i pljačke 72-godišnje Amerikanke u Algarveu.

Video: Prekopavaju jedno imanje u Hanoveru: Da li je policija pronašla telo male Medlin Meken?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA