≫ 

Stigao odgovor Ukrajine na teške optužbe Rusije za Krimski most: "To su besmislice"

Ukrajinski zvaničnik tvrdi da je istraga ruskog FSB-a o napadu na most na Krimu "besmislica"

  • 5
Krimski most Foto: Printscreen/Twitter

Visoki ukrajinski zvaničnik odbacio je u sredu kao "besmislicu" rusku istragu o eksploziji na Krimskom mostu 8. oktobra, koja je teško oštetila most koji povezuje rusko kopno sa poluostrvom Krim.

Prvo je ruski predsednik Vladimir Putin okrivio ukrajinske snage bezbednosti za eksploziju, a ranije danas je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da je uhapsila pet Rusa i tri državljana Ukrajine i Jermenije zbog eksplozije.

- Cela aktivnost FSB-a i Istražnog komiteta je besmislica - citirala je ukrajinska javna televizija Suspilne portparola ministra unutrašnjih poslova Andrija Jusova na pitanje o optužbama Moskve o eksploziji na mostu na Krimu.

Rojters prenosi da je Jusov opisao FSB i Istražni komitet kao „lažne strukture koje služe Putinovom režimu, tako da definitivno nećemo komentarisati njihove sledeće izjave“.

Video: Snimak eksplozije na Krimskom mostu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxa

    12. oktobar 2022 | 11:15

    Ukrajinci se prvo hvalili da je to njihova akcija Sada se prave naivni.Ne ide to rodjaci.

  • 🇷🇸

    12. oktobar 2022 | 11:09

    Ne zavređuje komentara. Još je falilo da kažu kako su to Rusi sami srušili i da da cirkus bude kompletan. Bar mi u Srbiji poznajemo tu NATO "istinu".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA