≫ 

Medicinska sestra Lusi ubila bebu iz četvrtog pokušaja, njenim roditeljima poslala telegram saučešća

Lusi Letbi ubila je devojčicu iz četvrtog pokušaja

  • 0
Medicinska sestra Lusi Letbi, Lucy Letby Foto: Tanjug/AP

Medicinska sestra Lusi Letbi iz Mančestera, osumnjičena za smrt sedam beba i pokušaj ubistva desetoro mališana, ubila je prerano rođenu devojčicu iz četvrtog pokušaja pre nego što je roditeljima poslala telegram saučešća, saopštio je sud.

Kako se na moglo čuti na današnjem ročištu, osumnjičena je pokušala da ubije devojčicu ubrizgavajući joj vazduh.

Tužilac Nik Džonson je nastavljajući uvodnu reč tužilaštva rekao da okolnosti smrti devojčice predstavljaju "ekstremni primer". On je naveo da je Lusi Letbi ovu devojčicu pokušala da ubije u četiri odvojene prilike, prenosi BBC.

Dete je, kako je naveo, bilo otporno i uspevalo je da preživi pokušaje ubistva, ali je na kraju u četvrtom pokušaju Lusi Letbi uspela da ga ubije. Jednom prilikom je druga medicinska sestra ušla u sobu i videla da dete ne diše, nakon čega je reanimirana. Posle trećeg pokušaja ubistva, otkriveno je da je dete imalo višak vazduha u stomaku, što je uticalo na njeno disanje. Stanje joj se stabilizovalo, kada je prebačena u drugu medicinsku ustanovu, ali je ponovo vraćena u istu bolnicu.

Kada se uključio alarm posle četvrtog pokušaja ubistva, druga sestra je zatekla osumnjičenu pored inkubatora.

- Dete je rođeno pre vremena i veoma sitno. Ali je preživelo prva dva meseca i dobro je napredovalo sve dok se Lusi Letbi nije okomila na nju - rekao je tužilac dodajući da je reč o "hladnokrvnom i proračunatom" činu.

Na sudu se čulo i da su roditelji nesrećne devojčice neposredno nakon njene smrti upitani da li bebina majka želi da okupa ćerku.

Dok je majka kupala svoje dete, osumnjičena Letbi je ušla u sobu i, prema rečima majke, "uz osmeh pričala kako je prisutvovala bebinom prvom kupanju i koliko se bebi to dopalo“.

Lusi Letbi je, kako se čulo u sudnici, kasnije poslala telegram saučešća roditeljima deteta i zadržala sliku kartice na svom telefonu.

Na ročištu u izneti i druge informacije o ubistvu ostale dece.

Suđenje se nastavlja.

Video: Sukob policije i hiljade besnih kamiondžija: Francuska je zatvorila granice sa Britanijom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA