Tinejdžer hteo da spasi mlađeg brata posle uragana na Floridi, obojica se utopila: Bili su najbolji prijatelji

Dečak je imao najteži oblik autizma i vukla ga je voda, ispričala je njegova majka dodajući da je oluja srušila ogradu oko njihovog imanja dajući dečaku, koji nije govorio, priliku da neopaženo pobegne

  • 1
Tinejdžer pokušao da spase mlađeg brata posle uragana na Floridi Tahjay Tahjir Tahjon Lachera Burrowes Foto: Društvene mreže

Šestogodišnji Tahdžir Barouz odlutao je 5. oktobra iz svog doma na Floridi, noseći samo majicu kratkih rukava i pelenu i krenuo pravo prema kanalu poplavljenom uraganom, piše NBC News.

Imao je najteži oblik autizma i vukla ga je voda, ispričala je njegova majka dodajući da je oluja srušila ogradu oko njihovog imanja dajući dečaku, koji nije govorio, priliku da neopaženo pobegne.

Njegov 17-godišnji brat Tahdžon znao je da nešto nije u redu čim je izašao iz kupatila i nigde nije mogao da pronađe svog malog brata.

Lupao je na majčina vrata. "Mama, mama, mama! Tahdžir je izašao iz kuće!", povikao je pre nego što je izleteo kroz vrata.

Njihova majka, Lahera Barouz, odmah je uskočila u svoj auto i odvezla se do kanala u blizini njihove kuće u Lehigu.

- Nisam ništa videla kada sam došla tamo - rekla je.

- Sve je bilo mirno - dodala je.

Par sati kasnije policija je našla oba dečaka mrtva

Pozvala je policiju i pretraživali su ulicu po ulicu. Nekoliko sati kasnije, detektiv je stigao na njena ulazna vrata. Vlasti su pronašle njena oba sina: utopili su se u kanalu.

Kako piše NBC, majka Lahera veruje da je Tahdžon skočio za mlađim bratom.

- Njih dvojica su bili najbolji prijatelji, uprkos razlici u godinama, i Tahdžon je uvek znao šta treba učiniti kako bi njegov brat ostao miran i srećan. Ne znam da li bi oni mogli da žive jedan bez drugog. Nije mogao tu da stoji i ne uskoči ako ga je video - rekla je i dodala da bi isto uradila da je prva stigla.

Portparol kancelarije šerifa okruga Li potvrdio je smrt dvojice braće, dodajući da se ne sumnja na zločin.

Na Floridi je u uraganu Ijan poginulo 130 ljudi, što ga čini najsmrtonosnijim uraganom na Floridi od 1935. godine, piše NBC News.

Video: Uragan Ijan napravio pustoš na Floridi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • opet

    13. oktobar 2022 | 20:09

    prevod po slobodnom nahodjenju ! ako ne znas onda trebas da se informises

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA