≫ 

Seul: Severna Koreja ispalila balističku raketu

To je bilo najmanje 41. lansiranje balističke rakete od strane Severne Koreje ove godine

  • 3
Kim Džong Un, raketa, Severna Koreja Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je rano ujutru u petak po lokalnom vremenu, ispalila balističku raketu kratkog dometa u more kod svoje istočne obale, saopštila je vojska Južne Koreje.

Južnokorejski združeni štabovi su saopštili su da je raketa lansirana oko 01.49 časova po lokalnom vremenu iz oblasti Sunan, u blizini glavnog grada Severne Koreje Pjongjanga, preneo je Rojters.

To je bilo najmanje 41. lansiranje balističke rakete od strane Severne Koreje ove godine.

Predstavnici vojske Južne Koreje ranije su saopštili i da je na granici te dve zemlje primećena formacija od 10 vojnih aviona.

Navedeno je da su avioni otkriveni kako lete na oko 25 kilometara severno od vojne demarkacione linije u centralnom regionu pogranične oblasti.

U izveštaju severnokorejske državne novinske agencije KCNA navodi se da je severnokorejska vojska saopštila da je preduzela "snažne vojne kontramere" nakon jučerašnje artiljerijske vežbe Južne Koreje.

KCNA je citirala portparola Generalštaba Korejske narodne armije (KPA), koji je rekao da je zbog ove provokativne akcije južnokorejske vojske, Severna Koreja preduzela snažne vojne kontramere.

- KPA šalje oštro upozorenje južnokorejskoj vojsci, koja bezobzirnom akcijom podstiče vojnu napetost u zoni fronta - kazao je on.

Video: “Platićete, ološi”: Prvi snimci kancelarije za vezu koju je Kim Džong Un digao u vazduh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niiolas

    13. oktobar 2022 | 23:52

    AKO OVDE AMERI POCNU RAT OVAJ U UKRAJINI BICE DECIJA TUCA !!!

  • Ruja

    14. oktobar 2022 | 07:09

    Ovog malog Bucka Ameri ima da očiste za jedan dan a možda ni toliko suviše se zaigrao svojim igračkama iz srednjeg veka....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA