Australija poništila priznanje Jerusalima kao prestonice

Šefica diplomatije je rekla je da će Australija "uvek biti nepokolebljiv prijatelj Izraela" i da je posvećena rešenju po kome će Izrael i buduća palestinska država koegzistirati u miru unutar međunarodno priznatih granica

  • 1
Jerusalim Foto: Pixabay

Australija je poništila odluku prethodne vlade koja je priznala Zapadni Jerusalim kao glavni grad Izraela, saopštila je ministarka spoljnih poslova Australije Peni Vong.

Vong je navela da bi status grada trebalo rešiti kroz mirovne pregovore između Izraela i palestinskog naroda, prenosi Rojters.

Ministarka je rekla je da će Australija "uvek biti nepokolebljiv prijatelj Izraela" i da je posvećena rešenju po kome će Izrael i buduća palestinska država koegzistirati u miru unutar međunarodno priznatih granica.

Prethodna australijska vlada, predvođena Skotom Morisonom, u decembru 2018. priznala je Zapadni Jerusalim kao glavni grad Izraela, podseća britanska agencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ТРЕБИЊЕ ЛЕОТАР

    18. oktobar 2022 | 12:20

    И Србија треба све поништити против израела и прогласити израел као непријатељску земљу!!Они признаше Косово и славише са хрватима олују

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA