Zelenski: "Ruski napadi iranskim dronovima su vojni poraz"

Ukrajina je saopštila da su ruske snage u poslednjim napadima na ukrajinske gradove koristile dronove ''kamikaze" proizvedene u Iranu

  • 8
volodimir zelenski Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da to što Rusija napada ciljeve u Ukrajini dronovima proizvedenim u Iranu pokazuje njen politički i vojni poraz.

To što Moskva koristi iransko oružje posle decenija finansiranja vojne industrije tokom sovjetskog i postsovjetskog perioda predstavlja poraz, istakao je Zelenski u video snimku objavljenom na zvaničnom sajtu, preneo je Rojters.

Ukrajina je saopštila da su ruske snage u poslednjim napadima na ukrajinske gradove koristile dronove ''kamikaze" proizvedene u Iranu.

Video: Snimak spasavanja dečaka (11) iz ruševina zgrade uništene projektilima u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    18. oktobar 2022 | 23:49

    Toliko ste smesni da vas gadjaju sa dronivima od 1000€….. a sve sto pogode vredi bar 100 puta vise… ekinomija ratovanja, za to se ide u skolu glumac!

  • Sibin

    19. oktobar 2022 | 00:04

    Hahaha, ovaj definitivno nije normalan!!!

  • Acko

    19. oktobar 2022 | 07:20

    Ovaj Zelenski nije bas bistar.Jeftinim dronovima ce vas naterati da trosite skupe americke i nemacke PVO rakete kojih nemate toliko puno. Posalju dron da vide odakle zračite PVO sistemima i onda na to mesto grune Kinžal. Ali izgleda da ni ne zracite jer nemate nista 😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA