≫ 

Sinovi se igrali u bašti gde je telo njihove trudne mame zakopao tata ubica: Pronađeno posle više od 20 godina

Debbie Grigs (34) nestala je iz porodične kuće u Dilu u Kentu u maju 1999. godine, kada je bila u 4. mesecu trudnoće sa svojim mužem koji je kasnije osuđen za njeno ubistvo

  • 0
Debbie , Andrew, Griggs

Foto: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

Otkriće da je muškarac ubio svoju trudnu ženu pre 23 godine, a njeno telo zakopao u bašti dve godine kasnije potreslo je svet, a kako navode strani mediji, u toj bašti su se igrala njihova tri sina.

Debi Grigs (34) nestala je iz porodične kuće u Dilu u Kentu u maju 1999. godine.

Bila je u 4. mesecu trudnoće u vreme kada je nestala, a dve godine kasnije njen muž Endrju Grigs preselio se u novu kuću u Dorsetu sa tri mala sina i svojom drugom ženom.

Iako je Grigs (60) bačen iza rešetaka zbog njenog ubistva u oktobru 2019. godine, njeno telo je ležalo neotkriveno više od dve decenije.

Policija je 5. oktobra otkrila ljudske ostatke, uključujući fragmente zuba, a specijalisti odontolozi su potvrdili da pripadaju Debi.

Bila je zakopana u zadnjoj bašti, a smatra se da je Grigs premestio ostatke iz Kenta u Dorset kada se preselio u novu kuću.

Međutim, troje dece para odraslo je verujući da je njihov otac nevin.

Nisu bili svesni da su mamini ostaci sakriveni ispod trave na kojoj su se igrali.

Grigsova majka Pamela Grigs (86) rekla je za The Sun da bi Debina deca Džeremi (29), Džejk (27) i Luk (25) često trčali u vrtu gde su otkriveni posmrtni ostaci njihove mame.

- Zapravo sam kupila kuću sa svojim pokojnim mužem - rekla je.

- Endrju i trojica dečaka preselili su se kod nas nakon što je ona nestala. Pomogla sam u podizanju unuka - objasnila je.

- Nekada su se igrali u bašti i radili sve ono što rade dečaci. Nismo imali pojma šta se dogodilo njihovoj majci osim da je samo otišla - dodala je.

Policija Kenta kaže da će sada biti sprovedeni dodatni testovi kako bi se utvrdio uzrok njene smrti i da će se takođe istražiti kako su se Debini ostaci našli na imanju.

Grigs je proglašen krivim za ubistvo supruge Debi nakon petodnevnog suđenja na krunskom sudu u Kenterberiju 2019. godine.

On je negirao ubistvo i tvrdio je da je spavao kada je njegova žena poslednji put otišla od kuće.

Sudija Robin Spenser je, izričući kaznu Grigsu, tada rekla:

- Njeno telo nikada nije pronađeno, samo vi znate kako ste je ubili i gde ste odložili njeno telo. Izgovarali ste laž za lažom u loži za svedoke, baš kao što ste radili u vreme Debinog nestanka. Ubistvom svoje žene uništili ste i život tog nerođenog deteta. Snažno sumnjam da ste njeno telo bacili u more. Poznavali ste taj deo obale kao svoj džep.

Nakon otkrića Debinih posmrtnih ostataka ranije ovog meseca, glavni inspektor Neil Kimber iz Uprave za teške zločine Kenta i Eseksa rekao je: "Sada je prošlo više od 20 godina otkako je Debi Grigs ubio njen muž, ali nikada nismo izgubili nadu da ćemo jednog dana pronaći njene ostatke i predati ih njenim voljenima".

- Endrju Grigs je negirao da je odgovoran za nestanak svoje žene, ali ovo otkriće je još jedan dokaz da je sve vreme lagao, izazivajući još veću muku svima koji su poznavali i voleli Debi. Iako do danas žale za njenim tragičnim gubitkom, nadam se da će se malo utešiti saznanjem da ona sada može da počiva u miru - zaključio je.

Video: Očuh pretukao dečaka (5) na smrt: Telo izneo u torbi i zakopao na obali reke Kuban

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA