≫ 

Zotolu nije likvidirala albanska mafija, sin stoji iza ubistva milionera?

Ubijeni Zotola je u svom vlasništvu imao brojne nekretnine, vredne više desetina miliona dolara

  • 0
Anthony Zottola, Sylvester Foto: Gov.ex.

Sin ubijenog saradnika njujorške mafije Silvestera "Salija Daza" Zotole optužen je da je organizovao ubistvo oca i da je unajmio ljude koji su ga likvidirali.

Entoni Zotola tereti se da je skovao zaveru da ubije svog oca i brata u pokušaju da preuzme višemilionsko  "porodično carstvo".

Silvester je ubijen 2018. godine u McDonalds drive-inu u Bronksu u Njujorku. Dobio je više prostrelnih rana u predelu glave i tela, a policija je prvo verovala da je u pitanju mafijaško ubistvo.

Protiv Zotole i njegovog saradnika Himena Rosa optužnica je podignuta u sredu, a preti im doživotna kazna zatvora ukoliko budu osuđeni.

Veruje se da je postojala detaljna zavera Entonija i vođe bande "Bloods" Bušauna Šeltona da izvedu seriju napada na njegovog oca i starijeg brata Salvatorea Zotolu.

Ros je angažovan kao izvršilac ubistva, nakon što je prethodni plaćeni ubica Ron Kabej neuspešno pokušao da likvidira Silvestera Zotolu.

Anthony Zottola, Sylvester Sin optužen za ubistvo oca Foto: PD

Kabej je posvedočio da je za nekoliko meseci čak šest puta pokušao da ubije glavnog u porodici Zotola, ali mu nije uspelo.

Ubijeni Zotola je u svom vlasništvu imao brojne nekretnine, vredne više desetina miliona dolara.

Entoni je pomogao u upravljanju očevim poslovima održavajući nekretnine, naplaćujući kiriju i pomagao je u vođenju firme za održavanje koju je držao zajedno sa bratom.

Sud je na saslušanju čuo da je Entoni želeo da preuzme kontrolu nad porodičnim poslom, pa je angažovao Bušavna Šeltona da organizuje ubistvo njegovog oca i brata.

Tim odbrane je tvrdio da je ubistvo moglo biti delo albanskih gangstera u Bronksu koji su pokušavali da preuzmu deo ilegalnog reketa za automate za kockanje kojim je Silvester Zotola navodno upravljao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA