≫ 

U školi su primetili da gladuje i da ima posekotine, a onda se smrzao u garaži: Tužna priča o malom Tomasu (8)

Dečakovom ocu, bivšem policajcu, trenutno se sudi za ubistvo dečaka

  • 1
Thomas  Valva Foto: Facebook/Justina Valva

35Tomas Valva umro je od hipotermije 17. januara 2020, nakon što je proveo noć na ledenom podu garaže svog oca, koji je njujorški policajac. Imao je samo osam godina.

Dve godine nakon što je Majkl Valva 2017. dobio delimično starateljstvo nad njihova tri sina, Entonijem, Tomasom i Endrjuom, njihova majka Justina Zubko-Valva snažno se borila protiv te odluke. Snimila je modrice na telima svoje dece, objavljivala snimke na kojima njena deca govore da im nije dozvoljeno da kažu da im nedostaje.

Užasni detalji zlostavljanja, koje su Tomas i njegova braća navodno doživeli, sada su predstavljeni na suđenju za ubistvo Majklu Valvi (43). Bivši policajac i njegova bivša verenica Angela Polina (45) optuženi su da su zaključali Tomasa u garaži njihove kuće na Long Ajlendu i pustili ga da se smrzne do smrti, prenosi Independent.

Thomas  Valva Dečakovom ocu se sudi za ubistvo Foto: Suffolk County Sheriff

Polina je navodno poslala snimak Tomasa kako leži na hladnoći i smrzava se Majklu, koji je radio noćnu smenu, objavila je novinarka Lisa Fin na Patch nakon što je par optužen 2018. godine.

Kada je Hitna pomoć stigla sledećeg jutra, napolju je bilo 19 stepeni, a Tomasa su našli golog, sa pantalonama spuštenim na kolenima, bez ijednog ćebeta.

Umro je u bolnici od otkazivanja organa izazvanih hipotermijom.

Dok je svedočio na sudu u ponedeljak, Tomasova učiteljica Mišel Kaljano briznula je u plač dok se prisećala kako je davala hranu dečaku, koji je bio toliko mršav da bi pojeo i "ostatke sa poda u školi". Rekla je da se nadala da Polina to neće saznati i onda se osvetiti dečaku.

Školski direktor je takođe svedočio prošle nedelje, rekavši da su deca često dolazila u školu sa posekotinama na licu, crvenih obraza, ruke su im bile hladne, prekriveni fekalijama i urinom.

Thomas  Valva Optužnicom je obuhvaćena i bivša verenica njegovog oca Foto: Suffolk County Sheriff

Od početka suđenja ocu, školski zvaničnici su rekli da su preplavljeni pozivima o zlostavljanju. Nije jasno zašto deca nisu bila sklonjena iz očevog doma nakon mnogih prijava o nasilju, dok su prijave majke bile u velikoj meri ignorisane.

Njegova učiteljica je rekla da je Tomas često bio gladan, zbog čega je rešila da beleži svaki put kada bi potražio hranu.

Često mu je davala hranu i slala ga u kafeteriju, ali je nailazila na prekor Poline, koja je tvrdila da je Tomas "manipulator i lažov".

- Bio je tako mršav, mogla sam da mu vidim kosti - rekla je ona.

Prema optužnici iz 2020. godine, Patch je izvestio da su deca spavala u sobi koja nije imala pristup kupatilu. Garaža se često nazivala "dečja soba". Kažnjavani su tako što su primorani da spavaju na podu bez jastuka ili ćebadi, rekli su tužioci.

Kada je Hitna pomoć stigla u kuću, pronašli su dečaka bez svesti. Umro je istog dana u bolnici.

Nakon što je Tomas preminuo, njegov otac je navodno pokušao da izbriše snimke zlostavljanja na telefonu, ali su vlasti uspele da ih povrate.

Suđenje se nastavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA