Satelitski snimci otkrili ogromnu protivtenkovsku tvrđavu Vagnera?

Ruski mediji je označili delom plaćenika, nazvali je "Vagnerovom linijom"

  • 5
Ruski tenk Terminator Foto: Leonid Faerberg / Zuma Press / Profimedia

Tvrđava duga gotovo 2km izgrađena je izvan grada Hirske u istočnoj Ukrajini, koji su okupirali Rusi, pokazuju novi satelitski  snimci Maxar Technologies, piše CNN.

Ona se sastoji od četiri reda cementnih piramida za koje se Rusi nadaju da će zaustaviti sva ukrajinska vozila i tenkove koji se kreću prema istoku. Iza protivtenkovskih tvrđava nalazi se veliki rov, piše CNN, prenosi Index.hr. Satelitski snimci Evropske svemirske agencije pokazuju da je kopanje rova ​​obavljeno u dva dela: prvi deo rova ​​iskopan je 25. septembra, a drugi dio negde između 30. septembra i 5. oktobra.

Dva ruska medija izvestila su s tvrđave, koju su nazvali "Wagnerova linija", misleći na rusku plaćeničku skupinu Wagner. Zvezda TV, medijska kuća ruske vojske, rekla je da je to "druga linija obrane" ako se Ukrajinci pokušaju probiti u tom području.

RIA/FAN, ruski tabloid, objavio je kartu tvrdeći da će Wagnerova grupa nastaviti da gradi svoju "tvrđavu" sve dok se ne protegne istočno od rusko-ukrajinske granice do Kreminne, a zatim južno do Svitlodarska. CNN-ova analiza karte pokazala je da bi se tako duga tvrđava protezala otprilike 217 kilometara.

Dodatni satelitski snimci koje je pregledao CNN nisu pokazali nikakvu drugu konstrukciju duž navodne putanje "Wagnerove linije".

Ovo nije prvi put da Wagnerova grupa koristi rovove za utvrđivanje svojih položaja. Godine 2021. skupina plaćenika izgradila je otprilike 70 kilometara rovova diljem libijske pustinje kako bi zaustavila kopnene napade na svoje položaje.

Video: Rusi počeli sa popravkama: Objavljeni novi satelitski snimci Krimskog mosta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TN

    22. oktobar 2022 | 10:13

    Kao u srednjem veku, verovatno im u rovu krokodili plivaju.

  • Sale71

    22. oktobar 2022 | 15:12

    E ti vagnerovci su pravi fašisti

  • Alijansa

    22. oktobar 2022 | 17:43

    Neće im pomoći ukrajinci će svaku silu slomiti imaju oni kapacitet za to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA