≫ 

Bivši kineski predsednik udaljen s Kongresa partije: Osoblje prilazi, hvata ga, slike otkrivaju svaki trenutak

Na izlazu potapšao premijera po ramenu

  • 6
Si Đinping, Komunistička partija Kine Foto: Tanjug/AP

Bivši kineski predsednik Hu Đintao misteriozno je ispraćen sa završne ceremonije Kongresa Komunističke partije pred novinarima. On je neočekivano izbačen sa subotnje ceremonije zatvaranja Kongresa Komunističke partije, svedočili su novinari AFP-a na licu mesta.

Kako pišu australijski mediji, Hu (79), koji je delovao slabašno, u početku je izgledao nerad da napusti prvi red članova Stalnog komiteta Politbiroa u Velikoj dvorani naroda u Pekingu, gde je sedeo pored predsednika Si Đinpinga.

Razmenio je poneku reč sa predsednikom Sijem i premijerom Li Kećijangom nakon što je osobljhe razgovarali sa njim. Upravitelj, držeći Hua za ruku, izveo je bivšeg predsednika napolje.

Dok je odlazio Hu je potapšao Lijevo rame. Njegov odlazak nije objašnjen. Hu, koji se penzionisao 2013. godine, pojavio se na prošlonedeljnom otvaranju Kongresa sa potpuno sedom kosom.

Očekuje se da će Si (69) ovog vikenda biti ponovo proglašen za generalnog sekretara Partije, što će mu otvoriti put da dobije treći mandat na mestu predsednika Kine sledećeg marta.

Novi Centralni komitet, sačinjen od oko 200 visokih partijskih zvaničnika, izabran je nešto posle 11 sati ujutru u subotu, izvestila je državna medijska agencija Sinhua, ne obelodanjujući punu listu članova.

Video: Razorni zemljotes pogodio Kinu, putevi se raspali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    22. oktobar 2022 | 11:57

    Umesto da idu u penziju, ovi metuzalemi se laktaju da vladaju i SI(69) i Putin(70) i Bajden(79) tri lidera najjačih sila., Sa druge strane još od lidera smo imali karikaturu od Borisa Džonsona i Trampa, uštogljenih i beznačajnih EU lidera, a iz senke još vladaju razni drugi još veći metuzalemi i interesne grupe koji su toliko nezasiti od moći i novca :Soroš,Rokšild,pokojna kraljica,Rokfeler,...Nije ni čudo što je svet u banani, kada vidimo ko sve vlada svetom.

  • Besna glista

    22. oktobar 2022 | 11:32

    Zanimljivo mi je da to objavljuje agencija iz Australije a ne neka zemlja iz komšiluka?!

  • mali mali

    22. oktobar 2022 | 11:03

    Vasa baraca kinezi i rusi😂😂😂. Bas fini ljudi🤮🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA