Džonson dobio podršku konzervativaca: Još uvek nije poznato da li će se kandidovati za predsednika stranke

Ime novog lidera konzervativaca, odnosno, premijera Britanije, biće objavljeno 28. oktobra, a izabraće ga oko 170.000 članova stranke koji će glasati onlajn

  • 0
Britanija premijer kraljica Elizabeta Queen Elizabeth Boris Džonson Boris Johnson Boris Džonson Boris Johnson Foto: Profimedia/Dominic Lipinski / PA Images

Bivši britanski premijer Boris Džonson prešao je cenzus od 100 glasova podrške poslanika Konzervativne stranke i mogao bi da bude na glasačkim listićima za izbor novog šefa stranke i budućeg premijera, izjavio je danas poslanik te partije Džejms Dadridž.

Bivši britanski ministar finansija Riši Sunak prvi je kandidat Konzervativne partije koji je prešao cenzus od 100 glasova podrške poslanika te stranke.

Džonson se danas vratio u London sa odmora, dva dana posle ostavke premijerke Liz Tras, koja je podnela ostavku u četvrtak posle 45 dana na funkciji, priznajući da nije mogla da ispuni ekonomske planove o smanjenju poreza.

Kandidati koji bi mogli da zamene odlazeću premijerku moraju u kratkom vremenskom periodu da sakupe podršku, pošto se nominacije završavaju u ponedeljak u 14 časova po lokalnom vremenu.

Treća potencijalna kandidatkinja je Peni Mordont.

Ime novog lidera konzervativaca, odnosno, premijera Britanije, biće objavljeno 28. oktobra, a izabraće ga oko 170.000 članova stranke koji će glasati onlajn.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA