≫ 

Šojgu je zvao i Britance: Ovako su mu odgovorili

Šojgu je danas razgovarao i sa francuskim i turskim kolegom

  • 8
Sergej Šojgu Foto: Printscreen/Youtube/ Россия 24

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao je danas sa svojim britanskim kolegom Benom Volasom o situaciji u Ukrajini, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na rusko Ministarstvo odbrane.

Šojgu je rekao Volasu da je Rusija zabrinuta da bi Kijev mogao da upotrebi "prljavu bombu" u Ukrajini.

Britansko ministarstvo je u saopštilo da je francuski ministar je odbacio ove tvrdnje, a zatim je rekao Šojgu da to ne treba dakoristi kao izgovor za dalju eskalaciju sukoba.

Takvu tvrdnju takođe je izneo u razgovorima sa francuskim i turskim ministrima odbrane Sebastijanom Lekornuom i Hulsijem Akarom ranije danas, preneo je Rojters.

Podsetimo, francuski ministar odbrane Sebastijan Lekornu potvrdio je da je razgovarao sa Šojguom i dodao da je Francuska ponovo izrazila želju za mirnim rešenjem ukrajinskog sukoba.

Lekornu je u saopštenju, takođe, naveo da mu je Šojgu ukazao na bojazan Rusije da bi Ukrajina mogla da upotrebi "prljavu bombu" u sukobima.

On je dodao da Francuska odbija da bude uvučena u bilo kakav oblik eskalacije ukrajinskog sukoba, posebno u vezi sa nuklearnim opcijama i da Lekornu uskoro planira razgovor sa ukrajinskim ministrom odbrane.

Prljave bombe su napravljene od konvencionalnih eksplozivnih sredstava, ali je njihovo jezgro obavijeno radioaktivnim materijalom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA