≫ 

Tragedija kod Kostarike: Strahuje se da je nemački milioner Rajner Šaler sa porodicom poginuo u padu aviona

Ministar javne bezbednosti Horhe Tores Kariljo je objavio da je avion nosio "strane državljane" i da su dva tela zasad pronađena

  • 5
Rajner Šaler Foto: DANIEL ROLAND / AFP / Profimedia

Strahuje se da je u avionu koji je nestao i po svemu sudeći pao kod obale Kostarike bio Rajner Šaler, nemački milioner i vlasnik kompanije Gold’s Gym, sa svojom porodicom i još dve osobe, saopštili su zvaničnici.

Ministarstvo javne bezbednosti Kostarike objavilo je u petak informaciju da je avion koji se uputio iz Meksika u Kostariku izgubio kontakt sa kontrolom letenja u 6 sati popodne, dok je leteo iznad oblasni Parismina, nedaleko od karipske obale ove države.

CNN je imao uvid u manifest leta, a u njemu piše da je Šaler, nemački biznismen, bio u privatnom avionu, zajedno sa još 4 nemačka državljanina i pilotom. Među nemačkim državljanima bili su Šalerova partnerka Kristijana Šikorski i dve maloletne osobe.

Bild piše da je Šaler putovao sa životnom partnerkom i njihovih dvoje dece, a da je 66-godišnji pilot bio Švajcarac.

Prema izjavi Martina Arijasa, potpredsednika Ministarstva javne bezbednosti, obalska straža je pretražila ovaj deo Karipskog mora u subogu, i ostaci aviona su pronađeni oko 28 kilometara od Aerodroma Limon u Kostariki.

Ministar javne bezbednosti Horhe Tores Kariljo je objavio da je avion nosio "strane državljane" i da su dva tela zasad pronađena.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je za CNN da su u toku sa situacijom i da je nemačka ambasada u San Hozeu u kontaktu sa lokalnim vlastima.

Šaler je osnivač i generalni direktor RSG grupe, u okviru koje posluju McFit, John Reed i Gold’s Gym fitnes studiji.

(Telegraf/CNN/Bild)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Bombarder

    24. oktobar 2022 | 07:38

    Ja ne strahujem zbog njega već zbog naše nove vlade.Nahebali smo u najavi

  • vm

    24. oktobar 2022 | 08:52

    Ako nisu pronađena tela milionera i članova njegove porodice meni je još uvek sumnjivo. Znaju ti milioneri da organizuju svoju smrt zbog utaje poreza npr. Sačekaću sa reakcijom par dana. Nije da želim nečiju smrt, dece mi je žao ako je stvarno nesreća.

  • Grunf

    24. oktobar 2022 | 08:39

    Milioner ne može da plati pilota od 40 godina, nego štedi pa angažuje penzionera od 66.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA