≫ 

Otkaz novinaru ruske televizije zbog izjave o ukrajinskoj deci

RT se ogradila od njegovih stavova i prekinula saradnju sa njim

  • 2
Anton Krasovsky Krasovski Foto: Profimedia/Vladimir Gerdo/TASS

Voditelj ruske televizije Russia Today Anton Krasovski suspendovan je nakon što je njegova "gnusna" izjava o tome kako ukrajinsku decu treba utopiti u reci, naišla na žestoke kritike javnosti, saopštila je ta televizija.

RT se ogradila od njegovih stavova, a glavna i odgovorna urednica Margarita Simonjan osudila je ovu izjavu i prekinula saradnju televizije sa njim.

Ona je na Tviteru ocenila da su reči Krasovskog "gnusne".

- Možda će Anton objasniti šta je izazvalo to privremeno ludilo i kako mu je tako nešto izletelo. Teško je poverovati da Krasovski iskreno veruje da decu treba podaviti - napisala je ona.

Kako je objasnila, ugovor mu je raskinut jer ni ona a ni ostali zaposleni u RT ne mogu čak ni da pomisle da je iko od njih sposoban da "izgovori takvu glupost".

- Zrad dece Ukrajine, kao i one u Donbasu i sve druge dece, želim da se sve ovo završi što pre i da mogu da žive i uče u miru ponovo - na jeziku koji smatraju maternjim - dodala je ona.

Video: Putin: Sledi jak odgovor na ukrajinsku terorističku akciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    24. oktobar 2022 | 12:37

    Како се запад обрушио на РФ због изјаве једног ( небитног ) новинара ... а не тако давно поглавар Римокатоличке Цркве и западни државници су позивали на бомбардовање СРЈ а спомињали су и српску децу !

  • Ja zapadnim medijima nikako

    24. oktobar 2022 | 14:22

    ne verujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA