≫ 

Bivša modna kreatorka i naslednica imperije: Ovo je prva dama Britanije, tvrde da je bogatija od kralja

Riši i Aškata imaju dve ćerke Krišni i Anušku, poreklom su iz Indije i biće prva hinduistička porodica koja se uselila u Dauning strit 10.

  • 4
Akshata Murthy Ašksta Sunak

Foto: Ian West / PA Images / Profimedia

Novi predsednik Konzervativne partije, a samim tim i premijer Velike Britanije je bivši ministar finansija Riši Sunak.

Nakon što je on zauzeo mesto prvog čoveka partije, sve oči uprte su u njegovu porodicu, najviše u njegovu suprugu Akšatu Murti.

Akšatin otac je milijarder i vlasnik poznate IT kompanije, a njen udeo u ovoj kompaniji iznosi vrtoglavih 430 miliona funti, što je čini bogatijom čak i od kralja Čarlsa Trećeg.

Zajedničko bogatstvo porodice Sunak procenjeno je na 730 miliona funti.

Riši i Aškata imaju dve ćerke Krišni i Anušku, poreklom su iz Indije i biće prva hinduistička porodica koja se uselila u Dauning strit 10.

Njen otac je Narajan Murti, vlasnik poznate IT kompanije "Infosis" sa sedištem u Bangaloru.

U tome koliko je Rišiju podrška supruge važna govori i činjenica da je pre skoro dva meseca, kada se za poziciju predsednika stranke borio sa Liz Tras, iskreno govorio o njihovom odnosu.

- Ja sam neverovatno uredan, ona je neuredna. Ja sam mnogo organizovaniji od nje, ali je ona spontanija. Znam da joj se neće svideti ovo što imam da kažem, ali moram da priznam da se uvek iznenadim koliko cipela ima - govorio je nedavno Sunak.

 

Uspešni roditelji i upoznavanje sa Rišijem

Aškatu, bivšu modnu kreatorku i njenog brata uglavnom su odgajali baba i deda po ocu, dok su njihovi bogati roditelji radili na stvaranju porodične imperije.

Njena majka Sudha je prva žena inženjer u Indiji koja je radila za najpoznatiju automobilsku kompaniju u toj zemlji "Telco".

Aškata se od ranog detinjstva zanimala za modu, međutim često ju je majka kritikovala jer više pažnje posvećuje sređivanju nego studiranju.

Nakon što je završila srednju školu ona se preselila u SAD, gde je diplomirala ekonomiju i francuski jezik. Ona je supruga Rišija upoznala na studijama na Univerzitetu Stenford.

Riši je jednom prilikom ispričao da je to bila ljubav na prvi pogled i da je za vreme studija promenio neke predmete kako bi mogao više vremena da provodi s njom.

Venčali su se četiri godine kasnije na raskošnoj ceremoniji u Indiji, gde su i živeli tokom prve četiri godine braka.

Ona se u početku bavila modnim dizajnom i osnovala je sopstveni biznis, a u dizajnu svojih odevnih komada često je inspiraciju nalazila u indijskoj kulturi i tradiciji.

Par se u Veliku Britaniju preselio 2013. godine, a Riši je dve godine kasnije postao poslanik Ričmonda u Jorkširu.

Sada žive u kući u Kensingrtonu čija je vrednost oko sedam miliona funti, mada će uskoro ovaj raskošni dom zameniti rezidencijom koja je predviđena za premijera Britanije i njegovu porodicu.

Riši i njegova supruga takođe poseduju penthaus u Kaliforniji sa pogledom na Santa Moniku, gde najčešće provode praznike.

Iako se ne bavi politikom, ona je često u Britaniji bila predmet interesovanja najviše zbog svog bogatstva.

Podsetimo, novi predsednik Konzervativne partije u Velikoj Britaniji je Riši Sunak, nakon što se Meni Mordaunt povukla iz trke.

Ovo Sunaku daje direktan put da postane novi premijer Velike Britanije.

On će na poziciji premijera Velike Britanije zameniti Liz Tras koja je prošle nedelje podnela ostavku posle 45 dana provedenih na čelu britanske Vlade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA